1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Avage täna uksed ja tehke head!
Avage täna uksed ja tehke head!

Avage täna uksed ja tehke head!

Üritusel „Kevadkoputus 2014“ osalevad noored kannavad SOS Lasteküla rinnamärki.
Üritusel „Kevadkoputus 2014“ osalevad noored kannavad SOS Lasteküla rinnamärki.

Täna koguvad üheksa tunni vältel ligi 200 tudengit nii Tallinnas, Tartus kui nende lähiümbruses ukselt-uksele annetusi Keila SOS Lasteküla ühe peremaja remondiks. Kõigil koputajatel on rinnas SOS Lasteküla rinnamärk. Tegemist on Southwesterni suveprogrammiga USAs raamatuid müüvate tudengite ja SOS Lasteküla iga-aastane heategevusaktsiooniga „Kevadkoputus 2014“. Eelmisel aastal kogusid noored ühe päevaga ukselt-uksele annetustena 19 108 eurot ja annetustelefonidele laekus 5 965 eurot.

Riigiteaduste tudengi Carina Paju sõnul on Kevadkoputuse päev nagu ka suvi USAs noorte jaoks väga emotsionaalne ja kogemusterikas: „Enne uksele koputamist ei tea kunagi ette, milline võib olla inimese reaktsioon. On pakutud kohvi ja teed, kingitud lilli, tehtud tööpakkumisi, avaldatud soovi Southwesterni programmis osalemiseks, kutsutud järgmine aasta uuesti kui ka otsest ärasaatmist – kõigeks tuleb valmis olla.“

„Lisaks reaalsele panusele lasteküla heaolusse on Southwesterni tudengite pealehakkamine meie noortele heaks eeskujuks, kuidas olla ettevõtlik ja ühte hoidev,“ rääkis SOS Lasteküla Eesti Ühingu tegevjuht Margus Oro.

Sel aastal lööb Kevadkoputuse aktsioonis kaasa ka Riigikogu majanduskomisjoni juht Kaja Kallas. Tema sõnul on hirm ebaõnnestumise ees saamas Euroopa majandusarengu üheks suurimaks takistuseks. „Hindan kõrgelt neid noori, kes julgevad oma mugavustsoonist välja tulla, juhivad ise oma elu ning on väljakutseteks ja uuteks kogemusteks avatud,“ kommenteeris ta aktsioonis osalemist.

Sel aastal toimub heategevusaktsioon juba kaheksandat korda. Igal aastal on annetuste kogumiseks olnud kindel eesmärk, näiteks SOS Lasteküla mikrobussi soetamiseks, raskes süstaõnnetuses vigastada saanud Kostjale spetsiaalse ratastooli ja tõstuki ostuks, asenduskodu laste õpingute toetamiseks kõrgkoolis. Viimased paar aastat korraldatakse aktsiooni koos SOS Lasteküla meeskonnaga, kelle rinnamärke ka „Kevadkoputus 2014“ osalised ustele koputades kannavad.

Kõik need inimesed, kelle uksele ei koputata, võivad peremaja renoveerimist toetada ülekandega: SOS Lasteküla Eesti Ühing, EE062200221001178590, www.sos-lastekyla.ee/anneta või helistades annetusnumbritele 900 66 90 (5€), 900 66 80 (10€), 9006670 (25€).

SOS Lasteküla on rahvusvaheline organisatsioon, mis tegutseb 133 riigis. Eestis on lastekülad Keilas, Põltsamaal ja Narva-Jõesuus ning noortekodud Keilas ja Tallinnas. Lasteküla on koduks 150le vanemliku hooleta lastele ning lapsi kasvatavad SOS perevanemad.

Head Uudised GoodNews