1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Carolin Illenzeeri Fond korraldas heategevusliku õhtusöögi presidendiga
Carolin Illenzeeri Fond korraldas heategevusliku õhtusöögi presidendiga

Carolin Illenzeeri Fond korraldas heategevusliku õhtusöögi presidendiga

5. juulil toimus Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe lossi hoovis Carolin Illenzeeri Fondi kümnes heategevuslik õhtusöök presidendiga.

Fondi patroon Kersti Kaljulaid võõrustas õhtusöögil üle 200 inimese, kes toetasid läbi osaluse ja kunstioksjoni vigastatud või teenistuses langenud kaitseväelaste lapsi.

“Meie sõdurite vastutustunne üksteise, meie rahva ja liitlaste ees on viimasel 26 aastal Eesti kaitseväelasi välismissioonidele viinud. Samalaadset vastutust kanname ka ühiskonnana. Me ei jäta ühtegi oma sõdurit lahinguväljale, ühtegi veteranide lähedast oma muredega üksi. Tagades riigi veteranipoliitikaga neile vigasaamise korral vajaliku ravi ja toetuse. Tagades langemise korral toe lähedastele. Kogudes heategevusega raha veteranide taastusravi võimaluste arendamiseks ning langenute ja vigasaanute laste haridustee toetamiseks,” ütles president Kersti Kaljulaid.

Heategevusliku õhtusöögiga kogub Carolin Illenzeeri Fond raha raskelt vigastatud või teenistuses langenud kaitseväelaste laste haridustee ja huvitegevuse toetamiseks. Selleks toimus õhtusöögil ka traditsiooniline kunstioksjon, mille teosed oli tänavu välja pannud unikaalne kunstikeskkond Tallinn Art Space. Oma loominguga olid väljas tunnustatud kunstnikud Jüri Arrak, August Künnapu, Jaak Visnap, Navitrolla, Kadri Alesmaa. Oksjon läks väga tuliseks ja kogus rekordilised 14 300 eurot.

Sündmusel esinesid Tanel Padar, Inga Tislar, Luisa Värk tütre Miina Rihannaga ja kaitseväe orkestri džässibänd Teet Raigi juhendamisel. Õhtujuht oli Andres Torm.

Kohalolekuga austasid fondi sündmust kaitseväe juhataja Martin Herem, tervise- ja tööminister Tanel Kiik, sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, justiitsminister Maris Lauri, endised peaministrid Siim Kallas ja Taavi Rõivas ning paljud teised poliitikud, ettevõtluse esindajad ja kultuuritegelased.

Oma panuse saab anda Carolin Illenzeeri Fondi, helistades aastaringselt avatud annetusnumbritele:

900 6705 – 5 eurot
900 6715 – 15 eurot
900 6735 – 35 eurot

Fondi pangakonto:

SA Carolin Illenzeeri Fond
IBAN: EE687700771001314163

Head Uudised GoodNews