1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. DIABEEDIPÄEV! Anna oma panus ning aita suhkruhaigeid lapsi
DIABEEDIPÄEV! Anna oma panus ning aita suhkruhaigeid lapsi

DIABEEDIPÄEV! Anna oma panus ning aita suhkruhaigeid lapsi

diabeedipaev14. novembril kell 18:30 toimub kinos Kosmos filmifestivali PÖFF raames Rahvusvahelisele Diabeedipäevale pühendatud Tallinn Hansa Rotary Klubi tulu- ja teavitusüritus koos filmi „Teismeea löögid“ näitamisega.

Tallinn Hansa Rotary Klubi tervisefondi “Siniring” kogutava raha eest toetatakse koostöös Eesti Laste ja Noorte Diabeediühinguga insuliinipumpade soetamist eelkõige puudustkannatavate perede lastele Eestis elab umbes 600 last ja noort, kellel on diagnoositud esimese astme diabeet.

Maailmas põeb diabeeti umbes 425 miljonit inimest ning haiguse kasvutrend on ületanud mitmekordselt kõik prognoosid. Diabeet on pärilik, ent haiguse esildumist võivad mõjutada ka keskkonnatingimused, elustiil, kaasnevad haigused jms. Diabeet võib põhjustada ohtlikke ja pöördumatuid tüsistusi teistele elunditele, eelkõige silmadele, neerudele ja jalgadele.

Diabeediga saab siiski elada täisväärtuslikku elu, kui haige suudab oma veresuhkru taset regulaarse insuliini manustamisega kontrolli all hoida.

Rahvusvaheline diabeedipäev toimub iga-aastaselt 14.novembril juba 26. korda. Just sel päeval sündis Frederick Banting, teadlane, kelle elutöö viis insuliini avastamiseni 1922. aastal.

siniring

Head Uudised GoodNews