1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. DNB Vana-aasta jooksul osalejad panustavad heategevusse
DNB Vana-aasta jooksul osalejad panustavad heategevusse

DNB Vana-aasta jooksul osalejad panustavad heategevusse

Rahvajooks21. detsembril toimub 11. korda heategevuslik DNB Vana-aasta jooks. 2013.aasta heategevusjooksu iga osavõtja toetab 5 euroga ebasoodsas kasvukeskonnas elavate laste ja noorte hariduse omandamist. Stamina Spordiklubi korraldataval 11. DNB Vana-aasta jooksul on osalejatel valida kahe distantsi vahel.

Kell 9.30 avab võistluspäeva klassikaline maraton, kuhu kaks päeva enne starti on end kirja pannud 140 jooksjat. Kell 13 antakse start kõigile jooksu- ja kepikõnnisõpradele mõeldud 8,4 km jooksule, kuhu on oodata üle 200 harrastaja. Võistluskeskus ja start-finiš asuvad Rocca al Mare kooli parklas ning jooksurada kulgeb Kakumäe kergliiklusteedel. 11.DNB Vana-aasta jooksu ja maratoni eelregistreerimine lõpeb neljapäeval, 19.detsembril.

11.DNB Vana-aasta jooksu ja maratoni info www.stamina.ee/rahvajooks

DNB Vana-aasta jooksu osalejad toetavad ebasoodsas kasvukeskonnas elavate laste ja noorte hariduse omandamist.
Alates 1997. aastast on Peeteli Kiriku Sotsiaalkeskus pakkunud ebasoodsas kasvukeskonnas elavatele lastele ja noortele toetust hariduse omandamisel. Päevakeskuse, tänavatöö ja õpilaskodu kaudu saab igas kuus kokku regulaarset toetust üle 70 lapse ja noore. 6 päeval nädalas on avatud päevakeskus ning vajadusel on võimalik elada õpilaskodus. Lastele pakutakse toitlustamist, pesemisvõimalust, õpiabi ja võimalust turvalises keskkonnas vaba aega veeta.

Õpilaskodus elamise esmaseks eeltingimuseks on lapse või noore soov ja valimisolek haridusteed jätkata. Aitamaks suuremate õpiraskustega noori, töötab keskuses viiel päeval nädalas (15:00-17:00) kaks õpetajat. Valdav osa lastest pärineb muukeelsetest peredest ja Peetelis on neil hea võimalus õppida eesti keelt. Alates 2005. aasta algusest on keskus oma tegevust jätkanud ainult tänu eraisikute, ettevõtete ja erinevate organisatsioonide toetusele. Peeteli keskuse tegevuse kohta on võimalik saada lisainformatsiooni keskuse kodulehelt www.peeteli.com.

Head Uudised GoodNews