1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Eesti suurima rahvaspordiürituse osalejad saavad teha tasuta heateo
Eesti suurima rahvaspordiürituse osalejad saavad teha tasuta heateo

Eesti suurima rahvaspordiürituse osalejad saavad teha tasuta heateo

Esmakordselt Eestis saavad kõik Tallinna maratonil osalevad jooksjad teha täiesti tasuta heateo liikumispuudega laste heaks, kes vajavad toetust nende liikumisfunktsiooni taastamiseks või parandamiseks.

Heategevuskampaania „Sinu parim aeg head teha“ raames tuleb vaid seada endale isiklik ajaline eesmärk ja registreerida see Optibeti veebikeskkonnas. Iga eesmärgi seadnud ja registreerunud jooksja eest annetab Optibet 10 eurot Liikumispuudega Laste Toetusfondile. Kui eesmärk saab täidetud, lisatakse annetussummale veel 10 eurot.

Fondi esindaja Sirli Jassovi sõnul on Eestis palju lapsi, kelle peredel puudub majanduslik võimekus vajalike teraapiate ja abivahendite soetamiseks.

„Meie poole pöördutaksegi peamiselt sooviga saada toetust lapsele vajalike teraapiate saamiseks. Näiteks ratsutamisteraapia, osteopaatia ja erinevad massaažid on teraapiad, mis neid lapsi päriselt aitavad, kuid mida kahjuks riiklikult ei toetata. Samuti toetame lapsevanemaid vajalike abivahendite soetamisel, kuna nende summad võivad ulatuda tuhandetesse eurodesse,“ lisas Jassov.

Tema sõnul on neil lapsi, kes saavad toetust regulaarselt, sest just see viibki lõpuks soovitud tulemusteni. „Meie fondi eesmärk ongi anda nendele lastele võimalikult palju liikuvust ja iseseisvust juurde, et nad täisealiseks saades saaksid eluga ise hakkama, mitte ei jääks sõltuma vanematest või sotsiaalsüsteemist. Selleks aga vajaksime ka meie materiaalset tuge, et saaksime pakkuda vajalikku abi võimalikult paljudele lastele,“ rõhutas Jassov heategevuskampaaniate ülimat olulisust.

Optibeti brändijuhi Rage Riismanni sõnul on Eesti suurim rahvaspordiüritus suurepärane võimalus kaasata suur hulk inimesi heategevusse.

„Tallinna maratoni ja Sügisjooksu toetajana tõdesime, et nüüd on täpselt see õige aeg midagi omalt poolt ühiskonnale tagasi anda ja aidata üheskoos lapsi, kes unistavad ka ühel päeval jooksurajale astumisest. Oleme kampaania teinud jooksjatele väga lihtsaks, kuna annetus ei tule osalejate rahakotist, vaid teeme selle nende eest ise,“ lisas Riismann ja tõdes, et kui üksnes kolmandik heategevuses osalejatest seatud eesmärgi saavutaks, küündiks annetussumma üle 100 000 euro.

Head Uudised GoodNews