1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Eestlased annetasid Türgi heaks 27 tuhat eurot
Eestlased annetasid Türgi heaks 27 tuhat eurot

Eestlased annetasid Türgi heaks 27 tuhat eurot

Annetuse maavärinates kannatada saanud inimeste jaoks tegi 980 eestimaalast, veidi enam kui kuu ajaga kogunes 26 964 eurot.

“Maavärinad laastasid miljonite elu, kes sõltuvad humanitaarabist veel pikka aega. Meie tugi siit Eestist on oluline ja piisavalt suur, et tuua kergendust tuhandetele,” sõnas Eesti Punase Risti peasekretär Arvi Perv.

6. veebruaril Türgis ja Süürias toimunud maavärinates kaotas elu enam kui 46 tuhat inimest, vigastada sai üle saja tuhande ja kodu kaotasid miljonid. Olukorra on teinud veelgi keerulisemaks pidevad järeltõuked, kokku on neid toimunud üle 16 tuhande.

Foto: Punane Rist

Türgi Punane Poolkuu on katastroofipiirkonnas avanud ligi 1000 abikeskust, sh kaheksa meditsiinipunkti, kus tegutsevad 3160 töötajat ja vabatahtlikku. Väga suur on vajadus vaimse toe järele – seda on praeguseks antud 63 tuhandele inimesele.

Lisaks peavarju tagamisele hoolitsetakse toitlustuse ja puhta joogivee, hügieenivõimaluste ja -vahendite eest. Rahakaardi eluks vajaliku soetamiseks on saanud 140 tuhat inimest.

Annetused jõuavad abivajajateni läbi Rahvusvahelise Punase Risti Föderatsiooni ja Türgi Punase Poolkuu.

Head Uudised GoodNews