1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. EESTLASED ON TÄIEGA HEAD I ETV “Jõulutunneliga” kogunes vähihaigete toetuseks 657 300 eurot
EESTLASED ON TÄIEGA HEAD I ETV “Jõulutunneliga” kogunes vähihaigete toetuseks 657 300 eurot

EESTLASED ON TÄIEGA HEAD I ETV “Jõulutunneliga” kogunes vähihaigete toetuseks 657 300 eurot

Esimesel jõulupühal ETV ja ETV+ eetris olnud heategevussaade “Jõulutunnel” kogus esmaspäeva hommikuks vähiravifondi Kingitud Elu toetuseks 657 300 eurot.

“Jõulutunneli” tänavune partner Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu on seitsme tegutsemisaasta jooksul toetanud rohkem kui 1200 vähiravihaiget ja kinkinud hindamatuid elupäevi nii haigetele kui ka nende lähedastele. Televaatajate annetuste toel saab vähiravifond uuele aastale minna kindlustustundega, et fond jõuab oma tegevusega iga abivajajani.

“Oleme südamepõhjani tänulikud kõikidele annetajatele ja kogu “Jõulutunneli” meeskonnale, ka kõikidele saates esinenud artistidele. Üheskoos kindlustasite 2021. aastaks kõikidele vähihaigetele lootuse, parima ravi ja võimaluse elada või koguni terveneda. 68 000 helistajaga sai Eesti üheks ilusaks tervikuks kokku seotud ja on nüüd taas natuke helgem paik. Soovime palju head teile kõigile uuel aastal,” sõnas vähiravifondi asutaja ja juhatuse liige Toivo Tänavsuu

Eestis saab igal aastal esmase vähidiagnoosi ligi 9000 inimest ehk ligi veerandsada inimest päevas.

“See haigus puudutab paljusid inimesi ja peresid väga lähedalt. Soovisime “Jõulutunneliga” pakkuda lootust ja lohutust, avada moodsa meditsiini võimalusi ning kutsuda vaatajaid kaasa mõtlema heategevuse rollile,” märkis “Jõulutunneli” produtsent ja saatejuht Margus Saar.

Heategevussaate eetriajaloo rekordsumma eest on Margus Saar tänulik kõikidele inimestele, kes “Jõulutunnelisse” oma panuse andsid. “Täname igaüht, kes meie algatusega sel keerulisel aastal kaasa tulid. Eelkõige tänan neid, kes oma haigestumise lugu teistega jagasid. Küllap andsid need paljudele televaatajatele nii tervenemise lootust kui ka lihtsalt hingele tugevust. Haigus muudab meid, kuid me ei pea sellele niisama alla andma,” ütles Saar.

“Jõulutunneli” üleskutse peale tehti alates 14. detsembrist annetustelefonidele üle 68 000 kõne. Kogu annetuskõnedest saadud toetus läheb täies mahus sihtasutusele Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu.

Vähiravifondi annetustelefonide numbrid jäävad avatuks ka edaspidi: 

900 4005 (5 eurot)

900 4010 (10 eurot)

900 4050 (25 eurot).

“Soovitame neist mõne endale telefoni salvestada vähiravifondi kontaktiks. Nii on annetamise võimalus alati käepärast, kui tekib soov fondi toetada. Teretulnud on ka iga väiksemgi püsiannetus, olgu üks või viis eurot kuus,” lisas Toivo Tänavsuu. Püsiannetuse saab vormistada fondi veebilehel www.kingitudelu.ee/annetajale.

“Jõulutunnel” oli tänavu eetris nii ETV kui ka ETV+ eetris. Oma pikaaegse dirigendi Jüri Alperteni mälestuseks ja heategevussaate toetuseks liitus “Jõulutunneliga” Pärnu Linnaorkester peadirigent Kaspar Männi juhtimisel. Solistidena astusid üles Nele-Liis Vaiksoo, Birgit Sarrap, Rita Ray, Sandra Uusberg ja Andero Ermel. Esimese jõulupüha hommikule lõid muusikaga meeleolu Hanna-Liina Võsa, ja ansambel Noorkuu, Hele Kõrve ning pianist Sten Heinoja, kellega meenutati esmakohtumist “Jõulutunnelis” 15 aastat tagasi. ETVs juhtisid saadet Margus Saar ja Katrin Viirpalu, ETV+ kanalil Andrei Titov.

“Jõulutunneli” lugusid näeb lehelt err.ee/jõulutunnel
Saadet saab järele vaadata ETV kodulehelt.
ETV+ saate leiab järelvaatamiseks siit.

Head Uudised GoodNews