1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ELU PÄÄSTETUD I G4S rannavalvurid päästsid Harku väliujulas uppumisohtu sattunud mehe
ELU PÄÄSTETUD I G4S rannavalvurid päästsid Harku väliujulas uppumisohtu sattunud mehe

ELU PÄÄSTETUD I G4S rannavalvurid päästsid Harku väliujulas uppumisohtu sattunud mehe

Teisipäeval aitasid G4S rannavalvurid Tallinnas Harku väliujulas veest välja elumärkideta mehe. Vetelpäästjad alustasid koheselt elustamisega ning kutsusid kiirabi. Kannatanul taastati hingamine ning ta anti kiirabile üle.

22. juunil kell 17.10 märkas G4S rannavalvur Harku väliujulas uppumisohtu sattunud 30ndates meesterahvast. Mehele läksid appi nii rannavalvur kui mehega koos ujuma läinud sõber. Kannatanul puudusid elumärgid ning koheselt alustasid rannavalvurid südamemassaaži ja ventileerimisega. Kohale kutsuti ka kiirabi.

Kiirabi jõudis sündmuskohale umbes 7 minutiga. Tänu rannavalvurite oskuslikule sekkumisele olid selleks ajaks kannatanu hingamine ja pulss taastunud ning mees oli teadvusele tulnud. Kiirabi viis mehe kaasa.

Hätta sattunud meesterahvas oli eelnevalt rannavalvurite sõnul tarbinud alkoholi. Vetelpäästjate sõnul tuleb aeg-ajalt rannakülastajatele meelde tuletada, et alkohol ja vesi ei käi kokku. Ka kannatanule olid rannavalvurid eelnevalt teinud märkuse, et rannas ei ole alkoholi tarbimine lubatud.

Vetelpäästjad panevad inimestele südamele, et alkoholi tarbinud sõpru ei tohiks vette lasta. Alkohol muudab inimesed uimaseks ning ka muidu head ujujad võivad alkoholijoobes ujuma minnes hätta sattuda.

Head Uudised GoodNews