1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Emadepäevakontserdil Aravetel saab toetada Johanna-Riinu Annuki õpinguid Hiinas
Emadepäevakontserdil Aravetel saab toetada Johanna-Riinu Annuki õpinguid Hiinas

Emadepäevakontserdil Aravetel saab toetada Johanna-Riinu Annuki õpinguid Hiinas

Jaan-Ivo Lukas

Foto: Merike Annuk

Jõgevalt võrsunud, seal haridusteed alustanud ning praegu Järvamaal Aravete Keskkoolis õppiv Johanna-Riinu Annuk veedab aasta vahetusõpilasena Hiinas. Õpingute toetuseks kaugel ja eksootilisel maal on võimalik annetada 12. mail Aravete kultuurimajas heategevuslikul emadepäeva kontserdil.

Johanna-Riinu Annukil tekkis aastaid tagasi mõte mõnda välisriiki vahetusõpilaseks minna.

“Lugesin internetist vahetusõpilaste blogisid, kuulsin välismaal õppinud koolikaaslaste muljeid. Nii kogusin indu see kogemus ära proovida. Minu valik langes Hiina Rahvavabariigi kasuks. Käisin MTÜ YFU Eesti Rahvusvaheline Õpilasvahetus valimispäeval ja osutusingi sobivaks kandidaadiks Hiina vahetusõpilaseks minema. Tallinna Ülikooli õpilasakadeemias õpin kursustel Hiina traditsioonid ja tänapäev. Lisaks sellele õpetab mulle läbi Skype hiina keelt kunagi Hiinas vahetusõpilasena viibinud neiu. Suhtlen ka aeg-ajalt noormehega, kes praegu Hiinas õpib. Mõneti lihtsamaid hiinakeelseid lauseid oskan juba moodustada, iseasi kas hiinlased sellest aru saavad. Hiina keele hääldamine on väga keeruline, kuid õpitav. See keel on üks huvitavamaid ja lihtsama ülesehitusega keeli tegelikult,“ räägib Johanna-Riinu Annuk.

Usk Hiina majandusse

Johanna-Riinu Annukit ergutab Hiinasse vahetusõpilaseks minema ka prognoos, et aastaks 2050 on Hiina maailma esimene majandusriik.

“Majanduse ja ettevõtlusega seotud õppeained on mulle Eestiski huvi pakkunud. Tänavu osalesime kahe klassiõega Junior Achievement Eesti ja EBS Gümnaasium korraldatud meeskonnamängus Crealton ning saavutasime esimese koha,“ lisas Annuk.

Hiinas möödub Johanna Riinu vahetusaasta Shanghai suurlinna piirkonnas, mis sarnaneb New Yorgiga.

Esineb ise kontserdil

Johanna-Riinu Annuki õppimist Hiinas on võimalik toetada Aravete kultuuimajas toimuval emadepäeva heategevuskontsertil.

“Minu vahetusaasa läheb maksma 7450 eurot, mistõttu igasuguses suurusjärgus toetused on väga olulised. Siinkohal tahangi öelda, et ka 5 eurosed toetused pole imelikult väikesed nagu arvatakse, vaid neist võib moodustuda piisavalt suur summa, ” lausus juba ette tänulik tütarlaps.

Kontserdil esinevad mitmed arstisid, nende hulgas ka Hiina Rahvavabariigist pärit Wei Liu ning Venemaalt paar aastat tagasi Eestisse elama asunud Aleksander Bondarev. Näiteringi ja luuleringi tegevuses osalev Johanna-Riinu ise esineb luulekavaga ja räägib oma õpinguplaanidest Hiinas.

Seoses emadepäeva lähenemisega avaldas Johanna-Riinu arvamust ka oma emast Triinu Palmistest ja vanaemast Salme Annukist.

“Ma loodan, et olen tulevikus sama aktiivne ja visa nagu on mu ema, kes mind toetab ja aitab kõiges. Oma vanaema võrdleksin vanaemaga õunapuu otsas. Ta pole küll välja mõeldud, kuid krutskite asemel teeb ta maailma parimaid toite ja pean teada üheks oma parimaks sõbraks,” räägib neiu. Johanna-Riinu märkis sedagi, et tänu kultuurilembelisele perele on saanud ta käia sageli teatrites ja kontsertidel.

Kodu väikesesse paika 

Oma seniste kodupaikade Jõgeva ja Aravete kohta ütles Johanna-Riinu Annuk, et need on teda mõistma pannud, et kodu tuleb rajada väikesesse kohta aga silmaringi avardada suures. Samas ei saa kunagi väita, et väike koht ei muutuks suureks ja suur väikeseks. Seda kõike kujundab tulevik.

„ Jõgeval olen ma sündinud ja suure osa oma elust veetnud. Mulle on väga palju positiivseid emotsioone ja tarkust andnud minu vanaisa Olavi, kellega arutame poliitilistel ja majanduslikel teemadel. Tänu temale ei karda ma välja öelda enda arvamust ja vajadusel seda põhjendada ning kaitsta, ” ütles neiu.

Lisainfot Johanna-Riinu vahetusaasta kohta saate e-postil johannariinu.annuk@gmail.com

Head Uudised GoodNews