1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ERAKORRALINE TOIDUANNETUS I Toidupank: Rimi toel saame aidata 1600 Eesti peret
ERAKORRALINE TOIDUANNETUS I Toidupank: Rimi toel saame aidata 1600 Eesti peret

ERAKORRALINE TOIDUANNETUS I Toidupank: Rimi toel saame aidata 1600 Eesti peret

Toidupank sai Rimilt hätta sattunud Eesti inimeste abistamiseks erakorralise toiduannetuse, milles on peamiselt pudruhelbed, õli, lihakonservid ning makaronid. Toiduabi jagatakse esialgu Tallinna, Pärnu, Jõhvi, Kuressaare ning Tartu peredele.

Toidupanga juht Piet Boerefijn: “Tavaolukorras jagavad 15 toidupanka üle Eesti toiduabi umbes 9000 inimesele nädalas. Toiduabi koosneb kauplustest päästetud ja ettevõtete ning eraisikute poolt annetatud toidust. Praeguses eriolukorras kasvab toiduabi vajajate hulk pidevalt. Samas on oluliselt langenud kaubandusest päästetava toidu hulk. Neil lihtsalt ei jää hetkel palju toitu üle, mida meile anda. Ühtlasi oleme sel kevadel eriolukorra tõttu sunnitud ära jätma oma regulaarsed üle-eestilised toidukogumispäevad. Detsembris 2019 koguti kahepäevase aktsiooni käigus kokku 45 tonni toitu. See kõik jääb nüüd olemata. Paljude toidupankade laod on juba või üsna kohe tühjad. Meil on väga hea meel, et Rimi teeb sellise suure annetuse. See aitab meil aidata väga paljusid inimesi. Suur tänu Rimi Eesti!”

„Paljud Eesti inimesed on tänase seisuga kaotanud töö ning nende pered on sattunud väga raskesse olukorda,“ lausus Rimi Eesti juht Vaido Padumäe. „Teame, et nii mõnelgi perel ei ole sääste keeruliste aegade üle elamiseks ning nende inimeste aitamine on täna äärmiselt oluline. Kindlasti tasub huvi tunda selle vastu, kuidas naabril läheb – kui keegi on kaotanud töö ja ei suuda oma perele vajalikku toidukraami muretseda, siis kui vähegi võimalik, ulatage neile inimestele abikäsi või paluge, et Toidupank oma abi pakuks.“ „Palusime ise Toidupangal anda teada, kuhu abi on eelisjärjekorras oodatud ning panna kokku nimekirja toiduainetest, mida hädas olevad pered kõige enam vajavad. Samuti kaardistas Toidupank need Eesti piirkonnad, kus täna kõige enam toiduabi vajatakse. Tänan meie head koostööpartnerit kiire tegutsemise eest ning loodan, et saame kõik koos sellest kriisist üle,“ lisas Padumäe. Ta kinnitas, et Rimi jätkab puudustkannatavate perede suuremahulist abistamist Toidupanga kaudu kuni eriolukorra lõpuni.

Toidupank hindab väga kõrgelt Rimi panust raskustesse sattunud Eesti inimeste elu parendamisel ja kutsub üles ka kõiki teisi ettevõtteid, kel vähegi võimalus, toetama abivajajaid sel keerulisel ajal.

Head Uudised GoodNews