1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Ettevõte Promens AS kingib ka tänavu oma koostööpartneritele tarbetute jõulukingituste asemel heateo
Ettevõte Promens AS kingib ka tänavu oma koostööpartneritele tarbetute jõulukingituste asemel heateo

Ettevõte Promens AS kingib ka tänavu oma koostööpartneritele tarbetute jõulukingituste asemel heateo

Ettevõte Promens AS, mis tegeleb peamiselt autotööstusettevõtetele plastikust survevalukomponentide tootmisega, otsustas ka sel aastal loobuda materiaalsetest jõulukingitustest. Selle asemel kingib ettevõte oma koostööpartneritele heateo ehk annetab nende nimel 500 eurot Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile perevägivalla ohvrite psühholoogilise nõustamise toetuseks.

Eelmisel aastal tänas ettevõte esimest korda oma peamisi tarnijaid Lastefondi tänukirjaga, kus oli märgitud, et Promens AS tegi koostööpartnerite nimel annetuse abivajavate laste toetuseks. Ettevõtte hankeala juhi Juhan Remmeti sõnul olid kingisaajad heategevusliku jõulukingitusega väga rahul. “Möödunud aastal saime oma koostööpartneritelt väga positiivse tagasiside, mis omakorda kinnitas meie usku ning lisas indu, et seda traditsiooni jätkata ja loodetavasti ka teisi selle positiivse pisikuga nakatada.”

Remmet toob välja, et perevägivalla ohvrite toetamine on tugevalt seotud ettevõtte enda põhiväärtustega. “Meie ettevõtte sotsiaalseks eesmärgiks on olla jätkusuutlik, arenev ning stabiilne tööandja, et tagada meie töötajatele ning pereliikmetele kindlus- ja turvatunne. Sama põhimõtet järgides soovime oma annetuse ka sel korral suunata perevägivalla ohvrite toetamiseks.”

Ettevõte andis oma panuse eelmisel aastal samuti perevägivalla ohvrite nõustamisse ja teraapiasse. Otsus ka sel aastal sama toetusprojektiga jätkata tundus igati loogiline. “Meie tõekspidamised ei ole aastate jooksul muutunud – kõige toimiva aluseks on hea vundament, mis antud kontekstis tähendabki turvatunnet, usaldust ning võrdseid võimalusi.  Soovime, et perevägivalla ohvrid leiaksid taas oma turvatunde, et sellele rajada täisväärtuslik elu. Soovime, et nad saaksid parimat võimalikku abi ning tänu sellele julgevad uuesti unistada, usaldada ja elust rõõmu tunda.” Remmet usub siiralt, et õigeaegne abi on aidanud noortel oma saatust positiivselt mõjutada ning hoidnud ära fataalsete tagajärgedega olukordi.

Ta lisab, et Lastefondi tegevusalal on abivajajaid alati rohkem, kui on vahendeid nende aitamiseks, kuid on seda enam veendunud, et iga annetatud ühiku kohta luuakse ühiskonnas kümme korda rohkem väärtust.

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond tänab südamest Promens ASi annetuse eest ning loodab, et ettevõtte tänuväärne heategu on teistele eeskujuks ning inspireerib ka teisi ettevõtteid ja eraisikuid heategevuslikke jõulukinke tegema.

Head Uudised GoodNews