1. Avaleht
  2. Heategu
  3. Ettevõtted annetavad jõulukingiraha Rohetiigri projektide teadlastele
Ettevõtted annetavad jõulukingiraha Rohetiigri projektide teadlastele

Ettevõtted annetavad jõulukingiraha Rohetiigri projektide teadlastele

Rohetiigri liikmed Cronimet ja Dimedium loobuvad suurklientidele ja partneritele tehtavatest jõulukinkidest ja annetavad selleks mõeldud raha Rohetiigi projektidega seotud teadlaste tänamiseks ja nende töö edendamiseks.

„Igal aastal kulutatakse Eestis mõtlematult sadu tuhandeid eurosid ettevõtete jõulumeenetele, milleks on tihti odavamapoolsed ja keskkonnale mitte just eriti sõbralikud asjad. Mina näiteks saan igal aastal päris mitu mõttetut plastist meenet, mida eristavad vaid kinkijate logod ja ühendab vaid asjaolu, et nendega pole mitte midagi mõistlikku peale hakata,“ põhjendas Cronimet Nordicu juht Eva Pedjak algatust. „Rohetiigri asutajaliikmena nägime siin võimalust taas keskkonna heaks midagi ära teha ja kutsume üles ka kõiki teisi Eesti ettevõtteid seda ideed järgima.“

Rohetiigri eestvedaja Eva Truuvergi sõnul on Rohetiigriga seotud hulk teadlasi, kes ühiskondlikust vastutustundest ja eraldi tasu saamata on aktiivselt kaasa aidanud tasakaalus majanduse visiooni ja energiateekaardi koostamisel. „Meie liikmete idee annab võimaluse suuremaid panustajaid aasta lõpus toetada ja tunnustada,“ lubas Eva Truuverk. “Ettevõtted, kes soovivad algatusega liituda, on teretulud Rohetiigriga ühendust võtma.”

Cronimet Nordic on Eesti suurim vanametalliettevõte: eelmisel aastal käideldi 480 000 tonni metallijääke, millest piisaks umbes 580 000 uue sõiduauto valmistamiseks. Ettevõte opereerib ka Lätis, Leedus, Poolas, Soomes ja Rootsis. Ringmajandusettevõttena annab Cronimet oma panuse tasakaalu loomiseks tööstuse toorainevajaduse ja loodusressursside säästliku kasutamise vahel. Cronimeti sõsarettevõtte Eesti Vanapaber käitles eelmisel aastal 13 571 tonni vanapaberit, aidates sellega säästa enam kui 230 000 puud.

Dimedium on üks Eesti vanimaid veterinaarravimite, põllumajandus- ja lemmikloomatoodete hulgimüüjaid, mis pakub Eesti loomakliinikutele ja farmidele laia tootevalikut ja teadmisi maailmapraktika tipust. Missioonitundega moodne ettevõte panustab Eesti veterinaaria ja teaduse arengusse ning tegutseb aktiivselt nii põllumajandus- kui ka lemmikloomade heaolu ja tervise edendamise nimel.

Head Uudised GoodNews