1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. G4S rannavalvur andis Pirita rannas esmaabi naisele, kes ei suutnud enam hingata
G4S rannavalvur andis Pirita rannas esmaabi naisele, kes ei suutnud enam hingata

G4S rannavalvur andis Pirita rannas esmaabi naisele, kes ei suutnud enam hingata

Esmaspäeval andsid kaks last Tallinnas Pirita rannas G4S vetelpäästjatele teada, et maas lebab teadvuseta inimene. Rannavalve meedik leidis eest naise, keda oli tabanud terviserike ja kes ei hinganud enam.

10. augustil kella 16 paiku tulid Pirita rannas G4S rannavalve staabi juurde kaks umbes 8-9aastast poissi, kes ütlesid, et põõsas on pikali üks naine.

Rannavalve meedik haaras kaasa esmaabivahendid ja kiirustas kannatanule appi. Rannaalast väljaspool, paarsada meetrit rannavalve staabist lebas maas umbes 40ndates eluaastates naine. Kannatanu juurde minnes palus meedik appi ühe rannakülastaja, et ta helistaks hädaabinumbril 112. Maas lebaval naisel oli pulss, kuid ta ei hinganud. Kannatanu juures oli tunda ka alkoholilõhna.

G4S töötaja avas naise hingamisteed ja andis talle ambukoti abil õhku. Tegemist on esmaabivahendiga, millega patsiendile kopsudesse õhku lastakse. Samal ajal vahendas ta rannakülastaja abil hädaabinumbrile infot kannatanu seisundist.

Olles naisele esmaabivahendiga õhku andnud, hakkas kannatanu küll kohe hingama, kuid ei suutnud hingamist jätkata. Rannavalve meedik assisteeris patsiendi hingamist umbes kümme minutit kuni kiirabimeedikud naise haiglasse viisid.

G4S rannavalvurid tänavad poisse, kes kannatanust kiirelt teada andsid ja rannakülastajat, kes rannavalve meedikule appi tuli ja hädaabinumbrile kõne tegi.

Head Uudised GoodNews