1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Gaidid aitavad Heade Mõtete Päeval raskustes peresid
Gaidid aitavad Heade Mõtete Päeval raskustes peresid

Gaidid aitavad Heade Mõtete Päeval raskustes peresid

Eesti Gaidide Liit korraldab Pärnus 22-24.veebruaril Heade Mõtete Päeva. Sündmuse raames annetavad gaidid koostöös Toidupangaga raskustes peredele toiduaineid, osaletakse 23.veebruaril paraadil ning tähistatakse Eesti Vabariigi 95. aastapäeva.

„Selle aasta Heade Mõtete Päeva teemaks on gaidide maailmaorganisatsiooni poolt pakutud „Koos suudame päästa laste elusid“ ja „Iga ema tervis ja elu on tähtsad“. Arutame Eesti laste ja emade olukorra üle, mõtleme nende muredele ja rõõmudele,“ selgitab sündmuse sisu programmijuht Annely Ristikivi. Samuti koguvad gaidid üheskoos söögipoolist Toidupanga abil raskustes peredele annetamiseks.

Loomulikult ei minda mööda Eesti Vabariigi 95.sünnipäevast, mis sellele ajale langeb. 23.veebruari tähistamiseks kogunetakse pärgade asetamiseks Alevi kalmistule. Järgneb noorteorganisatsioonide ja Pärnumaa koolinoorte paraad Rüütli platsile, kus loetakse ette „Manifest kõigile Eestimaa rahvastele“. Paraadi viib läbi Kaitseliit. Koostöös Eesti Lipu Seltsiga kannavad gaidid paraadil trikoloore.

Heade Mõtete Päevaga tähistatakse 22. veebruaril skautluse rajaja lord Robert Baden-Powelli ja gaidluse rajaja leedi Olave Baden-Powelli ühist sünnipäeva. Selle päeva raames pööravad miljonid gaidid tähelepanu ülemaailmsetele probleemidele.

Eesti Gaidide Liit on mittetulunduslik kasvatusliku sisuga noorteorganisatsioon, mis pakub tegevust igas vanuses tüdrukutele ja poistele. Gaidide põhitegevus toimub salgasüsteemis iganädalaste kokkusaamiste näol. Lisaks tehakse laagreid, matku ja ühisüritusi. Eesti Gaidide Liit tugineb rahvusvahelise gaidliku liikumise põhimõtetele, mille järgi õpitakse erinevaid oskuseid ja väärtuseid läbi põnevate tegevuste ja mängude.

Head Uudised GoodNews