1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. GoodNews intervjuu! Mootorrattaingel Deivia Viira: hoidke lähedasi, armastage, olge armastusväärsed ja märgake ning aidake abivajajaid
GoodNews intervjuu! Mootorrattaingel Deivia Viira: hoidke lähedasi, armastage, olge armastusväärsed ja märgake ning aidake abivajajaid

GoodNews intervjuu! Mootorrattaingel Deivia Viira: hoidke lähedasi, armastage, olge armastusväärsed ja märgake ning aidake abivajajaid

deivia_viira1Jõulude eel võis mitmes Eestimaa paigas näha sõitmas mootorratastel jõuluvanasid, kes reeglina keerasid mõne perekodu või lasteabikeskuse õuele, et minna kingitustega külla lastele, kellel oma peret pole.

Motojõuluvanade seas oli kommijagamistuuril ka õrnema soo esindajaid ja üheks neist oli küünespetsialistina töötav Deivia Viira, kellele tsiklipõrina nautimine on üks tema elu varjatumaid külgi. Alljärgnevast intervjuust aga selgub, et Deivia on lausa motoriseeritud heategija, keda jagub nii loomade kui inimeste murede lahendamise juurde.

Kuidas tekkis idee võtta osa sellisest huvitavast aktsioonist?

Sõber kutsus osalema. Üritus toimus sellel aastal teist korda ja sellel aastal oli juba rohkem firmasid oma õla alla pannud. Järgmisel aastal on plaanis ka niiöelda Soovidepuu laadi üritus, kus kogutakse kokku lastekodu laste soovid ja kes soovivad enda poolt osta kingituse, saavad sellesse üritusse panustada.

kommijagamisetuur-058

Miks on teie arust selliste aktsioonide korraldamine oluline?

Konkreetselt selline üritus – jõuluvanad ratastel on eriti äge! Lisaks heategevusele ja inimeste tähelepanu juhtimine olukorrale, et hätta sattunuid aidata, oli lastel väga suur rõõm tsiklitest. Paljudele poistele valmistas tsiklite seljas istumine ja meiega koos piltide tegemine rohkem rõõmu kui kingituseks saadud kommikott.

kommijagamisetuur-068Kui tihti te puutute kokku heategevusega?

Siiani olen palju kokku puutunud kodutute loomade abistamisega – näiteks mul endal on neli kassi, kes on kõik pärit varjupaikadest. Paljud tõukassid on küll ilusad ja toredad, aga ma isiklikult ei ostaks tõukassi, kui varjupaigad on kodu otsivaid loomi täis. Ja minu kassid on väga ägedad!

Ühe suurema üritusena omal algatusel organiseerisin ühiskülastuse varjupaika kodututele loomadele toitu viima. Mul polnud küll aimugi, kas ja kui paljud aktsiooniga kaasa tulevad, aga kui kokkulepitud ajaks kohtumise paika jõudes tsikleid täis parklat nägin, oli äge tunne! Kutsutud olid ka autodega osalejad, aga neid paraku ei jõudnud – siit taaskord järeldus, et tsiklimehed (-naised) hoiavad kokku ja toetavad teineteist.

deivia-viira-koerte-varjupaik

Olen ka regulaarselt veredoonor ja olnud seitsmel korral munarakudoonor. Viimase üle olen eriti õnnelik – olen ilus ja terve naine, geneetilisi haigusi suguvõsas pole ning olen saanud aidata neid peresid, kellel endal lapsi saada pole õnnestunud. See on midagi väga suurt ja võimsat – muuta täiesti kellegi elu.

Kui mõnikord arvatakse, et teha seda hüvitise pärast, siis siinkohal valgustaks tagamaid. See pole lihtne protseduur – doonorit valmistatakse pikalt ette paljude hormoonravimitega – need manustatakse nina kaudu ja süstides naha alla ning kõik peab toimuma väga täpselt kellaajaliselt. Sellega kaasneb palju visiite – näiteks käia korduvalt ultrahelis jälgima munarakkude kasvamist ning lõpuks läbida munasarjade punktsioon, mis on valulik protseduur ning teostatakse kerges lühiajalises narkoosis.

Oma organismi võib see peapeale pöörata, ilmneda palju kõrvalmõjusid, aga minul on õnneks kõik väga hästi läinud ja märkimisväärseid kõrvalmõjusid pole märganud. Seda saab teha puhtalt heasüdamliku sooviga – teha kellelegi head, muuta abivajaja elu.

Miks on heategevus teie elus olulisel kohal? Millise tunde annab hea tegemine?

Tunne, et saan aidata – see ongi! Pealegi usun, et kui ma ise kunagi peaksin abi vajama, tullakse mulle ka appi. Kui kellelgi on midagi juhtunud – raskelt haigestunud või maja põlenud, ning vajab toetust, saadan alati  kasvõi väikse summa ja jagan teadet ka teistele – sest ainult üheskoos suudetakse palju. Ja see tunne on seda väärt, kes pole proovinud, proovige!

Mida soovida inimestele algavaks aastaks?

Soovin kõigile eelkõige tervist. Hoidke lähedasi, armastage, olge armastusväärsed ja märgake ning aidake abivajajaid!

VAATA KOMMIJAGAMISTUURI GALERIID!

Fotod: DS Photo / Donald Serbin

« kohta 3 »
Head Uudised GoodNews