1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HAKKA VABATAHTLIKUKS I Päästeliit: vabatahtlikud päästjad valmistuvad oma kogukondade nõustamiseks
HAKKA VABATAHTLIKUKS I Päästeliit: vabatahtlikud päästjad valmistuvad oma kogukondade nõustamiseks

HAKKA VABATAHTLIKUKS I Päästeliit: vabatahtlikud päästjad valmistuvad oma kogukondade nõustamiseks

Päästeliidu juhtkond otsustas täna, et lükkab riigis tekkinud olukorda arvestades edasi 20. märtsiks planeeritud üldkogu. Lisaks valmistutakse kogukondlikul tasandil nõustama ja muud vajalikku abi osutama.

Täna soovitas vabariigi valitsuse peaminister koroonaviiruse leviku taustal ära jätta 100 ja enama osalejaga üritused. Päästeliit näitab siinkohal eeskuju ning lükkab 20. märtsiks Kuremaale planeeritud üldkogu edasi. Juhatuse hinnangul võib siis olla vabatahtlike vajadus suurem oma piirkondades kui üldkogul.

Lisaks on olukorra keerulisemaks muutumisel liit valmis ka vabatahtlike komandode tegevuste koordineerimiseks töögrupi kokku kutsuma.

“Vabatahtlikud päästjad on valmis kohalike omavalitsuste ja teiste partneritega koostööks. Osutame abi viiruse leviku tõkestamisel ja keskendume kogukondade toetamisele. Juba praegu löövad vabatahtlikud päästjad viiruse tõkestamisel kaasa näiteks Tallinna Lennujaamas,” selgitas Päästeliidu nõukogu esimees Rait Killandi.

Tema sõnul on kõige olulisem kogukondades rahu säilitamine ning vabatahtlike “supervõime” on kohalikele inimestele ratsionaalse ja tasakaaluka nõu andmine. “Kui aga  tahad ise kriisidega paremini toime tulla, hakka vabatahtlikuks,” julgustas Killandi.

Head Uudised GoodNews