1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Toidupankade kevadised toidukogumispäevad ootavad 1000 vabatahtlikku
Toidupankade kevadised toidukogumispäevad ootavad 1000 vabatahtlikku

Toidupankade kevadised toidukogumispäevad ootavad 1000 vabatahtlikku

Toidupankade kevadised toidukogumispäevad peetakse 3. ja 4. aprillil 55 erinevas toidupoes üle Eesti: ettevõtmisega on liitunud valik Rimi, Prisma, Selveri, Coopi, ja Maxima toidupoode üle Eesti.

Taaskord on oodatud liituma ligi 1000 teotahtelist vabatahtlikku, et üheskoos aidata koguda kauem säilivaid toiduaineid alla toimetulekupiiri elavatele Eesti inimestele. See on hea võimalus nii eraisikutel, ettevõtetel, kui ka mistahes organisatsioonidel kaasa lüüa ja teha mõnetunnine heategu, mis aitab muuta paljude vähekindlustatud inimeste igapäevaelu paremaks.

Kevadised toidukogumispäevad on suunatud ennekõike puudust kannatavatele lastega peredele, mõeldes juba peagi saabuvale suvepuhkusele, mil koolid ja lasteaiad on suletud ja sealse sooja kõhutäie peale loota ei saa.

Toidupanga juht Piet Boerefijn: “Leida 1000 inimest vabatahtlikku tööd tegema üheks nädalavahetuseks on küll suur väljakutse, aga oma töös igapäevaselt vabatahtlikega kokku puutudes saan julgelt väita, et ütlus “eestlase lemmiktoit on teine eestlane” ei pea absoluutselt paika. Eestlased on ühtehoidev empaatiline väikerahvas ja ma usun küll, et hea eesmärgi nimel tullakse ikka kokku.”

Eesti Toidupank tähistab sel aastal juba 10. sünnipäeva. 2010. aasta märtsis asutati heategevusorganisatsioon selleks, et leevendada vaesusprobleemi ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu. Samast aastast on korraldatud ka regulaarselt toidukogumispäevi. Tänaseks tegutseb Eestis 15 Toidupanka, kes töötavad päevast päeva selle nimel, et päästa kaubandusest söögikõlbulik toit ja jagada see alla toimetulekupiiri elavatele inimestele.

Vabatahtlike registreerimiseks toidukogumispäevadele on avatud keskkond Osale.toidupank.ee. Registreerida saab üksi, aga samuti enda kokkupandud grupiga, näiteks sõprade, koolikaaslaste või kolleegidega. Vabatahtlike ülesanneteks on jagada külastajatele flaiereid, võtta vastu toiduannetused ja valmistada toidukaup ette transpordiks. Vabatahtlikud tegutsevad toidupoodides mõlemal päeval kahes vahetuses. Esimesed vahetused alustavad reedel peamiselt kell 13 ja laupäeval kell 12. Mõnes kaupluses alustavad vabatahtlikud varem või hiljem ning on piirkondi, kus aktsioon toimub vaid ühel päeval. Registreerimiskeskkonnast leiab täpse info vabatahtlike vahetuste kellaaegade ja kõikide aktsioonis osalevate kaupluste kohta.

Kogutud toiduained toimetatakse poodidest kohalikesse toidupankadesse, kus jällegi vabatahtlike abil need sorteeritakse ja ladustatakse. Iga toidupank jagab kogutud toidu iganädalaste toiduabipakkide koostisena oma piirkonna allpool toimetulekupiiri elavatele inimestele.

Kõik, kes soovivad toidupankade tööle kaasa aidata, kuid ei saa osaleda toidukogumisaktsioonis, on oodatud seda tööd püsivalt toetama. Annetada on võimalik annetuskeskkonna Armastanaidata.ee kaudu või helistades regulaarselt Eesti Toidupanga annetustelefonidele:

900 9005 – annetad 2 eurot
900 9010 – annetad 8 eurot

Head Uudised GoodNews