1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEA TEGU I EAS annetas heategevuseks arvuteid 23 lasteasutusele üle Eesti
HEA TEGU I EAS annetas heategevuseks arvuteid 23 lasteasutusele üle Eesti

HEA TEGU I EAS annetas heategevuseks arvuteid 23 lasteasutusele üle Eesti

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) annetas mahakantavaid arvuteid, monitore ja muud arvutitehnikat heategevuslikul eesmärgil 23-le lasteasutusele üle Eesti.

„Oleme alates 2015. aastast pea igal aastal küsinud kõikidelt oma töötajatelt ettepanekuid, millistele koolidele-lasteaedadele-mittetulundusühendustele võiksime annetada EASist mahakantavad arvutid. Nagu ikka, ületas nõudlus pakkumist ning kahjuks ei saanud me kõiki lasteasutusi aidata. Seetõttu eelistasime lasteasutusi, mis asusid Tallinnast väljaspool ning kus esmane arvutikasutaja oleks laps,“ ütles EASi juhatuse liige Sigrid Harjo. Kokku annetab EAS lasteasutustele 130 sülearvutit koos dokkidega, ligi sada monitori ja lisaks väiksemat arvutitehnikat.

„Hea koostöö erinevate asutuste vahel toob kaasa võimaluse head teha ja nii oleme EAS-ile väga tänulikud panuse eest meie haridusasutuste toetamisel. Jõulud kohe on imede aeg,“ ütles Saaremaa abivallavanem Helle Kahm. 

„Väike maakool on tänase koolivõrgu tugev lüli, mis kaasaegsete IT lahenduste abil tagab konkurentsivõimelise hariduse meie mitmekülgsete võimalustega haridusmaastikul,“ kommenteeris Tornimäe Põhikooli direktor Raili Nõgu.

Sel aastal jagus EASi mahakantavat arvutitehnikat 23-le lasteasutusele: Raplamaalt Kehtna kutsehariduskeskus ja Valgu Põhikool, Pärnumaalt Kilingi-Nõmme Gümnaasium, Koonga kool ja Lõpe kool, Saaremaalt Valjala lasteaed, Muhu lasteaed, Orissaare Muusikakool, Tornimäe noortekeskus, Kuressaare Avatud Noortekeskus, Kihelkonna Kool-Lasteaed ning Metsküla Algkool, Põlvamaalt Vastse-Kuuste Kool ja Vastse-Kuuste lasteaed Kaari, Võrumaalt Puiga lasteaed Siilike, Krabi kool ja Võru Kreutzwaldi kool, Tartumaalt Tartu Perekodu Käopesa, Harjumaalt Kiili lasteaed, MTÜ Harmi Haridusselts ning Tallinna Lastekodu Maarjamäe keskus, Ida-Virumaalt Kiviõli I Keskkool.

Head Uudised GoodNews