1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevuslik tantsumaraton ootab võistlema nii erivajadusega kui kõiki teisi tantsijaid
Heategevuslik tantsumaraton ootab võistlema nii erivajadusega kui kõiki teisi tantsijaid

Heategevuslik tantsumaraton ootab võistlema nii erivajadusega kui kõiki teisi tantsijaid

28. detsembril toimub Sõltumatu Tantsu Laval koostöös Eesti Liikumispuudega Inimeste Liiduga 12 tundi kestev heategevuslik tantsumaraton, mille eesmärgiks on pühitseda liikumiskultuuri ning sealjuures pöörata tähelepanu abivajajatele ja neile, kes ühiskonnas nõrgemal positsioonil. Soovime sündmusega suurendada liikumis- ja tantsualast teadlikkust, rõhutades, et igasuguse füüsilise vormiga ja ettevalmistusega inimesed on tantsupõrandal võrdsed ja kaasatud.

Maraton kestab 12 tundi keskpäevast keskööni ja osalemiseks on võimalus tulla nii võistlema kui kaasa tantsima ja ergutama. Võistlema oodatakse nii erivajadusega kui kõiki teisi tantsijaid. Maratoni igal tunnil mängib muusikat erinev DJ nende hulgas Eiki Nestor, Janek Murd, Rain Tolk, Peeter Ehala, Annie Rist, Madis & Siim Nestor, Kaisa Kattai & Jonas Kaarnamets, Jakob Rosin, Mihkel Sirelpuu, Dr. PhilGood. Maratoni 12 tundi jaotatakse eri tantsustiilide ja ülesannete vahel, kus osalejad saavad igal tunnil erinevaid loomingulisi väljakutseid ja panna end proovile eri tantsustiilide, – vormide ja liikumiste osas tantsuplatsil.

Maratoni lavastajaks on koreograaf Teet Kask. Kohtunikeks on teatripedagoog ja koreograaf Raho Aadla, breik-tantsu professionaal Dmitri Teras, rahvatantsu juhendajad Janne Kuuskla ja Urmas Laigna, kes hindavad osalejate loomingulisust ja tantsimise mitmekesisust. Päeva juhib Kristel Aaslaid.

Viimasel tunnil selgub maratoni üldvõitja nende seast, kes on lõpuni vastu pidanud ja võitja saab peapreemia. Igal tunnil antakse välja eripreemiaid silmapaistnud tantsijatele.

Tantsumaratonil kogutud piletitulu ja annetused lähevad liikumispuudega inimeste toetuseks.

Osalemiseks on mitu võimalust:

  • osale võistlejana
  • mine ergutama ja kaasa tantsima
  • toeta annetusega

Registreeri võistlejaks ja osta pilet SIIT

Head Uudised GoodNews