1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEA TEGU I Kuressaare haigla ja Saaremaa hooldekodude koroonapatsiendid said lähedastega suhtlemiseks 30 tahvelarvutit
HEA TEGU I Kuressaare haigla ja Saaremaa hooldekodude koroonapatsiendid said lähedastega suhtlemiseks 30 tahvelarvutit

HEA TEGU I Kuressaare haigla ja Saaremaa hooldekodude koroonapatsiendid said lähedastega suhtlemiseks 30 tahvelarvutit

Sotsiaalkindlustusameti, Samsung Electronics Balticsi ja Telia koostöös saadeti sel nädalal Kuressaare haigla kriisistaapi 30 tahvelarvutit, mis aitavad haiglaravil ja lähedastest eraldatud koroonapatsientidel olla ühenduses oma lähedastega.

Sotsiaalkindlustusameti ohvriabi ja ennetusteenuste osakonna juhi Jako Salla sõnul kehtib haiglates ja hooldekodudes hetkel külastuskeeld, mistõttu on lähedaste tugi patsientidele tavapärasega võrreldes tagasihoidlikum ning eriti kannatavad selle tõttu just vanemaealised haiglaravil viibijad.

„Me lähtume inimeste vajadustest ja soovime, et see abi, mida tänases olukorras pakkuda, oleks võimalikult praktiline, inimlik ja toetav,“ rääkis Salla. Tema sõnul otsib ameti psühhosotsiaalse kriisiabi meeskond pidevalt selliseid abistamis võimalusi ja püüab neid vahendada.

„Kuna märkimisväärne osa haiglaravile võetud inimestest on suuremas riskis, siis on inimliku kontakti pakkumine lähedaste, hingeabi pakkujate ja vabatahtlike poolt väga oluline elukvaliteedi suurendajana ning hirmu vähendajana,“ rääkis ohvriabi juht.

Sotsiaalkindlustusameti, Samsung Electronics Balticsi ning Telia koostöö tulemusel jõudis sel neljapäeval Kuressaare haigla kriisistaapi 30 mobiilse interneti ja videokõnede võimekusega tahvelarvutit, mis aitavad patsientidel oma lähedastega sidet hoida.

Tahvelarvutid andis hea eesmärgi nimel kasutada Samsung ning Telia varustas seadmed mobiilse interneti ning eelinstalleeritud suhtlusäppidega.

„Praegune olukord on mõjutamas kõiki ühiskonna liikmeid koduseinete vahel olevatest lastest nende vanemate, õpetajate, hädas ettevõtete ja eesliinil olevate meditsiinitöötajateni, aga loodame, et need seadmed viirusest kõige otsesemalt puudutatutele lähedastega kontakti hoidmiseks on kasvõi väikeseks abiks sellel keerulisel ajal,“ lausus Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma. „Iga panus praeguses olukorras on samm positiivsema lõpplahenduse suunas.“

Telia Eesti kauba ja finantseerimise valdkonna juht Maksim Melamed avaldas samuti heameelt, et sotsiaalkindlustusameti abipalvele suudeti koos hea partneri Samsungiga sedavõrd kiiresti reageerida. „Tänases keerulises olukorras on ühtehoidmine ja koostöö eriti oluline ning selle idee teostusse panustasid mitmed tublid Telia ja Samsungi töötajad.“

Psühhosotsiaalset kriisiabi korraldab Eestis sotsiaalkindlustusamet. Eriolukorra vältel aitavad psühhosotsiaalse kriisiabi tegevused kaasa elanikkonna psühhosotsiaalsele hakkamasaamisele ja kohanemisele ning esmareageerijate töövõime säilimisele ja läbipõlemise vältimisele. Lisainfot leiab ohvriabi kodulehelt www.palunabi.ee/kriisiabi.

Head Uudised GoodNews