1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEA TEGU I Nestlé Baltics aitab Baltikumi hädasolijaid toodetega koguväärtuses 150 000 eurot, Eesti Perearstide Seltsile annetatakse 15 000 eurot
HEA TEGU I Nestlé Baltics aitab Baltikumi hädasolijaid toodetega koguväärtuses 150 000 eurot, Eesti Perearstide Seltsile annetatakse 15 000 eurot

HEA TEGU I Nestlé Baltics aitab Baltikumi hädasolijaid toodetega koguväärtuses 150 000 eurot, Eesti Perearstide Seltsile annetatakse 15 000 eurot

Toidukontsern Nestlé toetab vähemkindlustatud Baltikumi elanikke 170 000 tootega, mille koguväärtus on 150 000 eurot ja mis jõuavad Eestimaa elanikeni tänu Toidupanga abile ning eraldab veel 15 000 eurot Eesti Perearstide Seltsile.

Maailma suurima toidutööstusettevõtte Nestlé kohalik haru Nestlé Baltics on otsustanud jõulisemalt reageerida koroonaviiruse pandeemiaga seotud probleemide lahendamisele ning pakub toetust sotsiaalselt vähekindlustatud elanikele. Koostöös Eesti Toidupangaga ning Läti ja Leedu samalaadsete heategevusorganisatsioonidega “Latvijas Samariešu apvienība” ning “Maisto Bankas” pakub ettevõte raskustes olevatele inimestele ligikaudu 170 000 toodet koguväärtuses 150 000 eurot. See hõlmab nii täiskasvanutele mõeldud toitu, kohvi kui ka kondiitritooteid.

“Kuna viiruselaine pole taandunud, oleme täheldanud, et teatud sotsiaalsed rühmad vajavad erakorralist abi. Tervishoiutöötajatel, isoleeritud inimestel ning haigetel on piiratud juurdepääs toidule, niisiis oleme asunud tegutsema, et nende vajadusi rahuldada,” kommenteerib João Nunes, Nestlé Baltics tegevjuht. Ta lisab: “Ettevõtte toiduabipakid jõuavad üksikute, vanemate ja karantiinis olevate inimesteni, sealhulgas hooldekodude ja raviasutuste liikmeteni. Hetkel toimetatakse toiduabi jaotuspunktidesse.”

Veel toetab ettevõte koormatud meditsiinisektorit, kus vajadus abi järele on pidevas kasvus – kaitsevahendite ostmiseks eraldatakse täiendavalt 50 000 euro eest toetusi tervishoiutöötajatele kolmes riigis: 20 000 eurot Leedu meedikutele, 15 000 eurot Läti arstidele ning 15 000 eurot Eesti Perearstide Seltsile.

Ülemaailmselt pakub Nestlé korporatsioon koroonaviiruse vastasel võitlusel abi 187 riigis. Toetatakse heategevusorganisatsioone, meditsiiniasutusi ja muid selle pandeemiavastase võitluse eesliinil olevaid organisatsioone.

Head Uudised GoodNews