1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEA TEGU I Pirital saab toiduabi paarkümmend lastega peret
HEA TEGU I Pirital saab toiduabi paarkümmend lastega peret

HEA TEGU I Pirital saab toiduabi paarkümmend lastega peret

Igal kolmapäeval jagab Pirita abivajavatele lastega peredele toidupakke, täna anti välja kokku 62 kotitäit söögikraami.

Pirita linnaosa valitsus jagab juulis ja augustis majandusraskustesse sattunud lastega peredele toidupakke. “Esimese suvise toiduabi jagasime välja 8. juulil ning toiduabi jagame kord nädalas kolmapäeviti. Pirital on nimekirjas praegu 22 peret, keda toidukraamiga aitame ning kokku jagame iga nädal välja umbes 60 toidukotti,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Tema sõnul abistatavate perede arv suve jooksul oluliselt suurenenud ei ole.

Suvine toiduabi on mõeldud peredele, kelle netosissetulek esimese pereliikme kohta on väiksem kehtivast töötasu alammäärast (584 eurot) ja iga järgmise pereliikme kohta väiksem kui 80% töötasu alammäärast. “Kui Pirital on veel peresid, kes vajavad abi, kuid pole sellest teada andnud, siis tuleb neil esitada taotlus sotsiaalhoolekande osakonnale. Kui taotlus on juba esitatud ja abivajadus hinnatud, siis ei ole uut taotlust vaja esitada ning inimene on nimekirjas terve perioodi vältel ehk augustikuu lõpuni,” selgitas Liinat.

Pirita Linnaosa Valitsuse sotsiaalhoolekande osakond asub Kloostri tee 6. Rohkem infot Helene Liivak (tel 645 7622, e-post helene.liivak@tallinnlv.ee) ja Aime Vaggo (tel 645 7620 ja 526 8191, e-post aime.vaggo@tallinnlv.ee). Järgmise nädala toiduabipaki saamiseks palutakse taotlus esitada jooksva nädala neljapäeva õhtuks.

Toiduabi jagatakse Pirita Linnaosa Valitsuse ruumides igal kolmapäeval kella 12–14.

Head Uudised GoodNews