1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEA TEGU I UPM-Kymmene Otepää vineeritehas annetas 10 000 maski Otepää vallale
HEA TEGU I UPM-Kymmene Otepää vineeritehas annetas 10 000 maski Otepää vallale

HEA TEGU I UPM-Kymmene Otepää vineeritehas annetas 10 000 maski Otepää vallale

UPM-Kymmene Otepää OÜ annetas Otepää vallale ja selle allasutustele 10 000 meditsiinilist kaitsemaski võitluseks koroonaviirusega.

„Ohutus ja turvalisus on UPM-i jaoks olulisel kohal. UPM Biofore Share and Care programm annab võimaluse toetada piirkonna valmisolekut koroonaviirusega võitlemisel. Kohaliku omavalituse tasemel on parim ülevaade inimestest ja organisatsioonidest, kes haiguspuhangu korral vajavad meditsiinilisi isikukaitsevahendeid kõige enam, “ütles Silver Rõõmussaar, UPM-Kymmene Otepää OÜ tehasejuht. “Meie meeskond on suuresti seotud Otepää vallaga ning kohaliku kogukonna heaolu ja tervise edendamine on meile väga oluline.”

UPM osaleb mitmetes kogukondade elu edendavates projektides üle maailma. Eestis toetatakse ennekõike kohaliku kogukonna projekte spordist kultuurini. Panustatakse Eesti laste ja noorte käsitööoskuste arendamisse toetades koole Eesti taastuvast loodusvarast jätkusuutlikult valmistatud vineeriga.

Foto: Valdur Sepp

Otepää vallavanem Jaanus Barkala tunnustas UPM-Kymmene Otepää OÜ algatust. “UPM-Kymmene Otepää vineeritehas on meie piirkonnas üks suurimaid tööandjaid. Täname ja tunnustame neid märkamise ja hoolimise eest,” märkis Jaanus Barkala. “Meil on ka endal varu olemas, mis nüüd sai suure täienduse. Loodame, et me ei pea seda kasutama hakkama, aga kui vajadus tekib, siis oleme hästi valmistunud.”

Käesoleval aastal oma 20. tegevusaastat tähistav UPM-Kymmene Otepää OÜ on 250 töötajaga üks suurimaid tööandjaid piirkonnas. Otepää vineeritehas toodab puidupinnalist ja pealistatud kasevineeri. Tehase toodangut kasutatakse ehituses, transpordivahendites, veeldatud maagaasi tankerites jms. Ettevõtte toodangust eksporditakse üle 95%. UPM-Kymmene Otepää OÜ kuulub rahvusvahelisse UPM-Kymmene kontserni, mis ühe maailma juhtivaima metsatööstusettevõttena annab tööd kokku 18700 inimesele.

Viimastel kuudel on UPM grupp üle maailma kaasa aidanud võitlusele koroonaepideemiaga nii uuringuid finantseerides kui ka pakkudes oma kogemusi ja ressursse maskide hankimisel tervishoiusüsteemile. UPM Biofore Share and Care programmi raames annetatakse kokku 500 000 maski. Maskid vastavad EN14683 TYPE I standardile ja on kasutatavad meditsiinilistel eesmärkidel.

Head Uudised GoodNews