1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEADE INIMESTE ABIGA I Ülemiste keskus jagas koos külastajatega abivajajatele ligi 27 500 eurot
HEADE INIMESTE ABIGA I Ülemiste keskus jagas koos külastajatega abivajajatele ligi 27 500 eurot

HEADE INIMESTE ABIGA I Ülemiste keskus jagas koos külastajatega abivajajatele ligi 27 500 eurot

Ülemiste keskuse “Aitame koos” annetuskastidesse jõudis 2021. aasta jooksul annetusi sadadelt külastajatelt. Inimestel avanes võimalus toetada nii loomi, lapsi kui ka panustada loodushoidu, tehes annetusi viiele eelnevalt välja valitud organisatsioonile. Eelmisel aastal kogutud annetused on nüüdseks kokku loetud ja jõudnud abivajajateni.

Majanduslikult keeruline olukord on mõjutanud sihtasutusi ja mittetulundusühinguid mitmel rindel, mistõttu ettevõtete ja eraisikute annetustel on suur tähtsus. “„Aitame koos” annetuskastide kaudu on Ülemiste keskuse külastajatel olnud võimalik toetada neile hingelähedasi organisatsioone juba aastaid. Meil on suur rõõm, et Ülemiste keskuse külastajad on abivajajate suhtes helded ja nad on annetuskastid nii hästi vastu võtnud, mistõttu jätkame kindlasti seda traditsiooni ka tulevikus,“ sõnas Ülemiste keskuse turunduse ja vastutustundliku ettevõtluse valdkonnajuht Tiia Nõmm.

Heade inimeste abiga jõudis annetuskastidesse pea 8500 eurot, mille keskus omapoolse panusega 10 000 euro peale ümardas. Annetusi koguti Toidupangale, Tallinna Heleni koolile, Eestimaa Looduse Fondile, Tartu Ülikooli Kliinikumile ja Eesti Loomakaitse Seltsile, kelledest kahele viimasele laekus aasta jooksul enim annetusi.

Eestimaa Loomakaitse Seltsi juhatuse liikme Geit Karurahu sõnul pürgivad nad annetajate abiga jõudsalt selle poole, et Eesti loomadele täisväärtuslikku elu võimaldada. “Ülemiste keskus ja tema kliendid on meid toetanud juba aastaid, oleme äärmiselt tänulikud ja rõõmsad selle koostöö üle. Toetuse suuname sellel aastal ennetustööle, tõstame inimeste teadlikkust ja osaleme õigusloomes, seda kõike eesmärgiga vähendada abi vajavate loomade arvu,” sõnas Karurahu.

Jaanuariga lõppes ka Ülemiste keskuse Topeltkingi heategevuslik kampaania, mille raames tehti koostööd Eesti lastekodudega. Topeltkingi eesmärk on olnud korraldada lastele üks meeldejääv päev, kutsudes nad laadale enda valmistatud käsitööesemeid ja maiustusi müüma. 2019. aastal, mil laat viimati toimus, võttis sündmusest osa lausa 100 last 21 lastekodust. Traditsiooniliselt on laat andnud keskuse külastajatele võimaluse toetada laste ettevõtlikkust ja osta lastekodulaste endi valmistatud käsitööd, mida kinkida oma lähedastele.

Keeruline olukord koroonarindel on juba teist aastat nõudnud uutmoodi lähenemist. Tänavu said külastajad soetada heategevuslikke kinkekaardiümbriseid, mille müügiga koguti lastekodudele pea 2000 eurot. Omapoolse panuse lisas Ülemiste keskus, tehes ligi 11 700 euro eest annetuse ja ostes ära laste poolt valmistatud käsitööd, mis jõudsid koostööpartnerite kingikotti. Kokku laekub keskuse ja külastajate abiga lastekodudele toetust 17 500 euro väärtuses.

Toetussumma jagunes 28 lastekodu ja asenduskodu vahel, üheks neist SA Perekodu Pähklipere. Sealse kasvataja Maie Kangro sõnul meeldib lastele ise mitmesuguseid esemeid valmistada ja ühiselt mõeldakse välja, mida laadal müügiks pakkuda.

“See on lastel hea võimalus olla ettevõtlik ja õppida ärimaailma tundmist. Eelmisel aastal hakkasime jõululaadaks valmistuma juba suvel, ühiselt korjasime, kuivatasime ja pakendasime pärnaõisi, et neid loodusteedena laadal pakkuda. Sügise pimedaid õhtud sisustasime mitmesuguste tegevustega, sh paberkorvide punumise, jõulukaartide joonistamise jms. Lapsed ootavad alati Topeltkinki suure põnevusega,” rääkis ta. Annetusraha kasutatakse erinevatel ettevõtmistel, olgu selleks siis mitmepäevane suvereis või jõulupidu. Sel jõuludel käis pere ühiselt jõulupidu pidamas koos ööbimisega Lõuna-Eestis.

Head Uudised GoodNews