1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevusaktsiooniga Kevadkoputus kogusid tudengid rekordsumma!
Heategevusaktsiooniga Kevadkoputus kogusid tudengid rekordsumma!

Heategevusaktsiooniga Kevadkoputus kogusid tudengid rekordsumma!

Laupäeval üle Eesti lahkete inimeste ustele koputanud Southwestern Advantage Eesti programmi 250 tudengit kogusid 69 292 eurot, mis on kõigi aegade rekordtulemus.

„Aitäh kõikidele annetajatele, kes avasid ukse ja südame,“ ütles SOS Lasteküla tegevjuht Margus Oro. „Lisaks rekordilisele rahasummale said tudengid hulgaliselt positiivseid emotsioone, mis näitab kõnekalt, et eestimaalased on hoolivad, mõistvad ja väga erilised inimesed.“

Tudengeid kutsuti tihti tuppa perega sööma ja jooma. Üks tudeng sai kingituseks sooja salli. Üks tore annetaja hakkas aktsioonile kaasa aitama ja helistas naabrite uksekella. Paljud tudengid lahkusid annetajate juurest soojade kallistuste ja kiidusõnadega, et noored tegelevad väga õige asjaga.

“Minu jaoks on Kevadkoputus ideaalne tõestus sellest, kui palju on võimalik ühe päevaga korda saata. Osalesin Kevadkoputusel juba kolmandat korda ja teadsin, mida oodata. See, et päevaga leian 96 annetajat, üllatas mind ennastki! Olen koputanud Ameerikas enam kui 9000 uksele ja ütlen, et eestlased on samamoodi lahked ja avatud, kui ise tore olla. Hoolimata muutlikust ilmast nautisin päeva ja ühel hetkel mõistsin, et kui mul see kogumine nii hästi välja tuleb, ei tohi ma koju minna enne, kui kell saab kümme ja just seda ma tegingi. Aitäh kõigile, kes kaasa mõtlesid ja oma panuse andsid!” kommenteeris Mihkel Muinasmaa, kes oli üks tublimaid rahakogujaid.

Tudengid kogusid annetusi peretugevdusprogrammi avamiseks 13. mail Viljandi vallas. Programmi eesmärk on, et lapsed ei satuks lastekülla, vaid saaksid kasvada bioloogiliste vanemate juures armastavas kodus. Kõige lihtsamalt öeldes õpetab peretugevdusprogramm ehk ennetustegevus keerulisse olukorda sattunud vanematele, kuidas lastekasvatamise ja igapäevaeluga paremini toime tulla.

Kevadkoputus toimus 13. korda. Ustele koputanud tudengid sõidavad suvel Ameerikasse hariduslikke raamatuid müüma ja sel moel õpinguteks raha koguma.

Head Uudised GoodNews