1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Jumalaema kiriku taastamiseks saab telefoniteel annetada
Jumalaema kiriku taastamiseks saab telefoniteel annetada

Jumalaema kiriku taastamiseks saab telefoniteel annetada

Tallinna linnakantselei on sõlminud kõigi Eesti operaatorfirmadega tasuliste telefoniliinide avamise kokkulepped Pariisi Jumalaema kiriku taastamise toetuseks annetuste tegemiseks.

Telefoniteel saab 15. aprillil puhkenud põlengus rängalt kannatada saanud maailmakuulsa katedraali taastamiseks annetada 31. maini. Annetusnumbriteks on 9007701 (5 €), 9007702 (25 €) ja 9007703 (50 €). Annetusnumbritele saab helistada Telia, Tele2 ja Elisa võrgust, sh lauatelefonilt. Operaatorid annetuskõnedelt vahendustasu ei võta.

Tallinna linnapea ja Prantsusmaa suursaadik kutsusid vahetult pärast õnnetust tallinlasi ühispöördumisega kiriku taastamiseks annetusi tegema.

„Meil on omastki lähiajaloost meeles Niguliste kiriku põleng 1982. aastal ja Pühavaimu kiriku tulekahju 2002. aastal. Soovin Tallinna partnerlinnale Pariisile jõudu Jumalaema kiriku taastamisel ja kutsun teid Prantsusmaa suursaadikuga Eestis, proua Claudia Delmas-Schereriga toetama kiriku restaureerimistöid,“ ütles linnapea Mihhail Kõlvart.

„Õnnetuse hetkil adusime iseäranis selgelt, kui lähedal igale meist on see esmapilgul nii kaugel asetsev 850-aastase ajalooga arhitektuuripärl,“ öeldi pöördumises. „Jumalaema kirik pole tavaline pühakoda. See on kirik, mis on tuntud mitmetele põlvkondadele kirjanduse ja kunsti, muusika ja teatri, filmi- ja fotokunsti kaudu. Selle tähenduse ja suuruse kirjeldamiseks ei jätku ülivõrdeid.“

Tallinna linn on avanud annetuste kogumiseks pangakonto, mille kaudu saavad tallinlased ja kõik teised head Eesti inimesed teha annetusi kiriku renoveerimise toetuseks. Annetusi on võimalik teha TALLINNA LINNAKANTSELEI kontole: EE73 2200 2210 7146 6591 (Swedbank). Selgituseks märkida „Annetus“.

Samale pangakontole edastavad telefonioperaatorid annetusnumbrite vahendusel laekuva raha.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron on välja kuulutanud katedraali taastamiseks loodud annetusfondi.

Head Uudised GoodNews