1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevusfond Aitan Lapsi ja EETEAL viivad teatrisse ka uuel hooajal
Heategevusfond Aitan Lapsi ja EETEAL viivad teatrisse ka uuel hooajal

Heategevusfond Aitan Lapsi ja EETEAL viivad teatrisse ka uuel hooajal

Eelmisel nädalal pikendasid heategevusfond Aitan Lapsi ja Eesti Etendusasutuste Liit koostöölepet, mille alusel jõuavad vähekindlustatud peredest pärit lapsed teatrisse ka 2013/2014 hooajal.

SA Heategevusfond Aitan Lapsi juhatuse liikme Paal Aschjemi sõnul on heategevusprojekt olnud väga edukas ning jätkub sarnaselt edasi. „Esimesel aastal seadsime eesmärgiks viia 10 000 last teatrisse, kuid kahe aasta jooksul oleme pakkunud ligi 27 000 lapsele kultuurielamusi,“ ütles Aschjem. Aschjem lisas, et pandipakendi annetusi on kokku tehtud 183 853 korda alates maist 2011 ja tal on suur rõõm, et inimesed on nii hästi algatusega kaasa tulnud: „Oleme korduvalt näinud, kui suurt heameelt teeb teatriskäik nendele lastele, kelle jaoks see on harukordne sündmus.“

„Rõõm on keskmise annetuse üle, milleks on eeskujulik 0,94 EURi. Samas annetada võib ka pudeli kaupa, näitena on tihtipeale taara laste taskurahaks, seda südant soojendavam on aeg ajalt kohata tagastuspunktis mõnda last, kes ühe või kaks oma taara saagist annab teiste laste heaks.“ lisab Rauno Raal. Kõige enam on vähekindlustatud peredest pärit lapsed viimase aasta jooksul külastanud Eesti Nuku- ja Noorsooteatrit, Vene Teatrit ja Rakvere Teatrit . Järgnevad Vanemuise Teater , VAT Teater, Ugala, Eesti Draamateater, Endla, Rahvusooper Estonia ja R.A.A.M .

Annetusi saab teha enam kui 285 pandipakendi automaadis üle Eestis, millele on paigaldatud täiendav annetusnupp „Aitan lapsi“. Annetaja ei pea tegema rahaülekannet, piisab vaid pandipakendi tagastamisest. Annetusi saab teha kõikides suuremates jaekettides – Rimi, Selver, ETK Maksimarket, Konsum, Prisma, Stockmann, Kaubamaja, Grossi Toidukaubad ja Rõõmu Kaubamaja.

SA Heategevusfond Aitan Lapsi ja Eesti Etendusasutuste Liidu 17 teatrit algatasid 2011. aasta mais heategevuskampaania „Aitan lapsi“, et pakkuda vähekindlustatud lastele kultuurielamusi. Vaata meid ka Facebookis.

Head Uudised GoodNews