1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevusfond Aitan Lapsi toob 1500 last Eesti Laulu peaproovi
Heategevusfond Aitan Lapsi toob 1500 last Eesti Laulu peaproovi

Heategevusfond Aitan Lapsi toob 1500 last Eesti Laulu peaproovi

Heategevusfond Aitan Lapsi ning Eesti Laul võimaldavad 1500 koolilapsel üle Eesti sõita 3. märtsil Tallinnasse, et saada osa suurejoonelisest kontserdielamusest Saku Suurhallis ning vaadata oma silmaga Eesti Laulu peaproovi.
“Eelmisel aastal tõime samuti 1500 last üle Eesti kokku ning tagasiside ettevõtmisele oli erakordselt soe. Kuna peaproov läks täismajale ning kontserdielamus oli sama suur nagu õhtuse finaali ajal, jäid lapsed väga rahule,” ütles Aitan Lapsi fondi nõukogu liige Eero Nõgene. “Seetõttu otsustasime ka sel aastal anda 1500 lapsele võimaluse aasta ühe suurima muusikasündmuse peaproovile ja oma lemmikutele täies pikkuses kaasa elada.”

Koostöö raames võimaldatakse Tallinnasse kontserdile tulla koolilastel ja nende saaatjatel igast Eesti maakonnast. Eesti Laulu tegevprodutsendi Ermo Säksi sõnul tehakse peaproovis läbi kogu õhtune kava ning kõik esitused, vahetekstid ja show mängitakse läbi täpselt nii, nagu see peaks õhtul olema.

“Sõltumata sellest, et tegemist on peaprooviga, ei tee esinejad ega korraldusmeeskond järeleandmisi kusagil ning ma olen kindel, et saalis valitseb peaproovi ajal vähemalt sama tuline atmosfäär kui õhtusel finaalkontserdil,” ennustas Säks. “Seetõttu on kõik lapsed oodatud meisterdama ja kaasa võtma toetusplakateid, et kohapeal nähtavalt oma lemmikutele kaasa elada.”

Lisaks kutsub heategevusfond Aitan Lapsi koostöös Eesti Rahvusringhäälingu ja Eesti Lastekirjanduse Keskusega kõiki kontserdil käinud noori osalema esseekonkursil, mille kolm parimat tööd saavad premeeritud 150, 100 ja 50 euroga. Samuti panevad Aitan Lapsi ja ERR 12 kõige vahvamale võistlustööle auhinnaks välja ekskursiooni Rahvusringhäälingusse.

“Kuna eelmisel aastal saime palju tänukirju ja südantsoojendavat tagasisidet, siis mõtlesime, et miks mitte sel aastal kokku koguda laste mälestused kontserdil osalemisest? Palume Eesti Laulu kontserti külastanud noortel kehastuda muusikaajakirjanikeks ning oma elamused ja arvamused kirja panna,” rääkis Nõgene.

Ühe A4-formaadis lehekülje pikkuseid tekste ootab Aitan Lapsi hiljemalt 19. märtsiks e-posti aadressile info@aitanlapsi.ee. Teksti juurde tuleks kindlasti märkida kirjutaja nimi, kool, klass ja e-posti aadress.

Huvitavamaid lugusid aitavad välja valida Eesti Rahvusringhäälingu, heategevusfondi Aitan Lapsi ja Eesti Lastekirjanduse Keskuse esindajad. Parimate noorte muusikaajakirjanike auhindamine toimub 16. aprillil. Võitjaid teavitatakse e-kirja teel ning Aitan Lapsi kodulehel ja Facebooki lehel.