1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Heategevusjooksjad toetasid liikumispuudega Kevini unistuse täitumist
Heategevusjooksjad toetasid liikumispuudega Kevini unistuse täitumist

Heategevusjooksjad toetasid liikumispuudega Kevini unistuse täitumist

10. augustil toimunud Apollo kino heategevuslikul Peetri jooksul osalejad panustasid üheskoos liikumispuudega Kevini taastusravisse 1500 eurot, et täituks poisi unistus iseseisvalt kõndima hakata.

Kokku läbis heategevusjooksu raja 257 osalejat. Iga heategevusjooksja osalustasult annetas korraldaja 5 eurot Kevini toetuseks. Lisaks otsustas üks töötaja annetada kogu oma jooksupäeva palgafondi, üks osaleja kandis osalustasu topelt ja suunas selle heategevusse ning panuse Kevini taastusravi toetuseks andis ka jooksu korraldaja Aerobike.

Peetri jooksu eestvedaja Mihkel Reile on rõõmus, et ka sel aastal said nad Kevini ravile õla alla panna, ja kinnitab, et ka järgmisel aastal plaanivad nad osalejate kaasabil heategevusega jätkata: “Aerobike Teami jaoks oli käesolev aasta esimene kord Peetri jooksu korraldada, mistõttu oli meie jaoks palju uut ja õppimistvajavat. Kohe alguses sai aga tehtud kindel otsus, et Peetri jooks peab jääma heategevuslikuks ürituseks ja püüame ka tänavu üht liikumisraskustes last aidata. Mul on ääretult hea meel, et Lastefond sõltumata korraldaja vahetusest meiega meelsasti kaasa tuli ja saime koos Peetri jooksu osalejatega Kevini ravile kaasa aidata. Loodan väga, et Kevinil on sellest impulsist abi ja ta jõuab soovitud tulemusteni. Ühtlasi usun ja loodan, et nüüd, kus Aerobike Team on Peetri jooksu korraldusse kenasti sisse elanud, saab järgmisel aasta heategevusjooksu osalejaid veelgi rohkem olema ja suudame seeläbi ka heategevuspanust järjest kasvatada.”

Lastefondi tegevjuht Kadri Org nendib, et liikumispuudega lastele on riiklikul toel tagatud taastusravi ja füsioteraapia, kuid mitte sellises mahus, et sünniksid imed: “Seepärast oleme äärmiselt tänulikud kõigile headele annetajatele, heategevusjooksul osalejatele ja heale koostööpartnerile Peetri jooksule, kellega ühiselt juba neljandat aastat järjest veame projekti, et ühe lapse unistus iseseisvalt kõndima hakata täituks. Kuigi lapse iseseisev, abivahenditeta liikumine võib ühiskonna jaoks tunduda väike samm, siis laste ja nende perede jaoks on see meeletult suur hüpe iseseisvama toimetuleku ja parema elukvaliteedi suunas.”

Sel aastal tulid Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond, Peetri jooks, Apollo kino ja jooksu patroon Roald Johannson appi 11-aastasele Kevinile, kes sündis enneaegsena ja kellel sünnitrauma tagajärjel on diagnoositud PCI ehk laste tserebraalparalüüs. Hetkel kõnnib Kevin harkkarkude abil, kuid veel kolm aastat tagasi oli ta ratastoolis ega liikunud iseseisvalt üldse. Peagi ootab Kevinit ees operatsioon, mille eesmärk on parandada lapse liikumisvõimet.

Selleks, et Kevin saaks abivahenditeta iseseisvalt liikuma, vajab ta nii enne kui ka pärast operatsiooni intensiivset taastusravi, kuid riiklikest vahenditest selleks ei piisa. Lastefond toetab Kevini füsioteraapiat, massaaži ja individuaalset ravivesivõimlemist ligi 3600 euroga aastas. Lisaks soetati füsioterapeudi soovitusel Kevinile ka koju trenažöör, et tema unistus kõndima hakata kiiremini täituks.

Varem on jooksuga annetusi kogutud liikumispuudega Jani, Hanna-Liisa ja Kelly taastusravi toetuseks. Nende laste taastusravi toetab Lastefond siiani.

Lisaks Peetri jooksule ulatasid abikäe O’Learys, Futuruum, Tallinna Teletorn ja Tallink City Hotel, kes korraldasid Kevinile heategevusjooksuga samal päeval unistuste päeva. Panuse on andnud paljud eraisikud, kes poetasid heategevusjooksu toimumispäeval Lastefondi annetuskastidesse kokku 215 eurot, on teinud annetuse Lastefondi annetuskontodele või helistanud annetustelefonidele.

Ka sul on võimalus Kevinit aidata, annetades SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontole ja lisades selgitusse “Kevin kõndima”:

Swedbank IBAN EE682200221015828742
SEB IBAN EE261010220014910011
Luminor IBAN EE791700017000285384
LHV IBAN EE527700771000610813
Coop IBAN EE824204278603586607

Head Uudised GoodNews