1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevuslik motokross Tanel Leok ja sõbrad kogus heategevuseks 15 000 eurot
Heategevuslik motokross Tanel Leok ja sõbrad kogus heategevuseks 15 000 eurot

Heategevuslik motokross Tanel Leok ja sõbrad kogus heategevuseks 15 000 eurot

Fotol vasakult: Tanel Leok, Martin Arumäe, Lauri Roosiorg, Evely Kaibald (ELIL) ja Toomas Triisa Foto: Sven Reemet
Fotol vasakult: Tanel Leok, Martin Arumäe, Lauri Roosiorg, Evely Kaibald (ELIL) ja Toomas Triisa
Foto: Sven Reemet

Eile Tallinna Teletornis toimunud heategevusliku motokrossi Tanel Leok ja sõbrad tänuüritusel anti üle ka tänavu, Lange motokeskuses toimunud viienda Tanel Leok ja sõbrad käigus kogutud summa – 15 000 eurot. See summa läheb läbi õnnetuse liikumispuude saanud laste ja noorte toetuseks.

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu (ELIL) ja Tanel Leok ja sõbrad koostöös on heategevuskrossi korraldatud kokku juba viis aastat. Selle aja jooksul on läbi õnnetuse liikumispuude saanud laste ja noorte toetuseks kogutud 60 000 eurot. Selle summa eest on abivajajad saanud taastusravi, vahendeid oma igapäevase elu kergendamiseks ja palju muud. Osa eelmise aasta toetussummast läks lastele ja noortele suvel Roosta puhkekülas korraldatud nädalase laagri tarbeks. Selle käigus jagus tegevust nii lastele kui ka lapsevanematele.

Tanel Leok ja sõbrad motokross sai alguse 2009 aastal. Esimene võistlus peeti Kose motokrossi rajal. Aastal 2010 nimetati Tanel Leok ja sõbrad motokross Eesti 10 parima spordisündmuse hulka. Toona oli ka kohal 10-kordne maailmameister Stefan Everts. 2011 aastal toimus Tanel Leok ja sõbrad Estonian Motocross Weekend raames, mis oli Põhjamaade üks suurimaid motokrossi üritusi. 2012 aasta võistlus peeti aga juba täiesti uues motokrossi kompleksis Tartumaal, Lange Motokeskuses, kus sõideti ka tänavune heategevuskross.

Läbi 5 aasta on Tanel Leok ja sõbrad võistlusest osavõtnud 14 eri rahvust üle 1000 sportlase ja ligi 10 000 pealtvaatajat. Lisaks Eesti meediale on seda sündmust läbi aegade kajastanud ka välismaine meedia, kui Tanel Leok ja sõbrad on jõudnud rahvusvahelisse motomeediasse. Viie aastaga on heategevuseks kogutud ümmarguselt 60 000 eurot.

Head Uudised GoodNews