1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEATEGEVUSMATK! Homme stardib Ebaveres heategevusmatk
HEATEGEVUSMATK! Homme stardib Ebaveres heategevusmatk

HEATEGEVUSMATK! Homme stardib Ebaveres heategevusmatk

Foto: Kristel Kitsing
Foto: Kristel Kitsing

14. mail korraldavad Väike-Maarja Vallavalitsus ja Naiskodukaitse Väike-Maarja jaoskond Ebavere terviseradadel heategevusmatka. Kogutud vahenditega toetatakse Väike-Maarja valla kolme andeka lapse muusikakooli aastamaksu tasumist.

“See tuli mulle üllatusena, et selline heategevusmatk tehakse,” ütles viie lapse ema Õie, kui sai teada, et heategevusmatkaga kogutakse raha nende abistamiseks.

Naiskodukaitse Väike-Maarja jaoskonna esinaine Anneli Mikiver kommenteeris, et ühiselt tehtud asi on hea asi. „Meie ühiskonnas on perekondi, kellel on raske ning kelle igapäevased mured on hoopis erinevad heaoluühiskonnast. Meie asi on märgata ja kutsuda üles inimesi head tegema,“ märkis Mikiver. Ta lisas, et suurim heameel on taolisi algatusi vedada just kodukohas.

Õie suur viie lapsega pere elab Lääne-Virumaal Väike-Maarja vallas Simunas. Renita (10) ja Roland (12) õpivad Simuna muusikakoolis, Renita viiulit ja Roland klaverit. Lisaks kahele Simuna muusikakoolis õppivale noorukile soovitakse matkaga abistada ka ühte Väike-Maarja muusikakoolis  õppivat õpilast.

Praegu peab Simunas  elava suurpere ema Õie oma koka palgast igas kuus õppetasuks välja käima 44 eurot. Kahe lapse igakuine väljaminek huviharidusele on aga pere rahakotile paras löök, sest erinevaid kulusid on suurperel rohkelt.

Heategevusmatka ühisstart Ebavere tervisekeskuse juurest antakse 14. mai keskpäeval. 5,2 kilomeetri pikkusel matkarajal tuleb osalejatel lahendada ristsõna, mille alusel loositakse välja erinevaid auhindu.

Heategevusmatka osalustasu on kaks kuni viis eurot või vastavalt südametunnistusele.

Ettevõtmist saab toetada ka ülekandega Väike-Maarja Vallavalitsuse arveldusarve numbril EE372200001120083456 (SWEDBANK), märkides selgituseks „heategu“.

Head Uudised GoodNews