1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. INIMESED JÄID KODUTUKS I Carl Cox palub annetada Beiruti heaks
INIMESED JÄID KODUTUKS I Carl Cox palub annetada Beiruti heaks

INIMESED JÄID KODUTUKS I Carl Cox palub annetada Beiruti heaks

Carl Cox palub annetada Beirutile, kus augustis toimunud laohoone plahvatuse tagajärjel jäi kodutuks tuhandeid inimesi.

Tantsumuusika netipood Beatport kutsus sel puhul 22. augustil ja 13. septembril DJ-sid netis plaate mängima ja inimesi Beirutile annetama. Osalesid Cox, John Digweed, Louie Vega, Anna, Carl Craig, Victor Calderone, Dubfire, Nic Fanciulli ja paljud teised. Kõigi setid on Youtube’is ja annetada saab jätkuvalt. Lingi annetuseks leiab ka Coxi video alt. Eesmärk on taastada 150 kodu kuus, kokku 3000 maja.

Maailma kuulsaim tehno-DJ Cox, kes igihalja 58-aastasena on jätkuvalt üks nõutumaid plaadikeerutajaid maailmas, pidi augustis esinema Algorythmi pidude korraldaja Mirko Karu kutsel Eestis, kuid Carlil on olnud kurb aasta: ta jäi Austraalias koroonavangi ja tema ema-isa surid (Cox on pärit Inglismaalt).

Cox on öelnud, et DJ-kava koostamine on nagu sõjaväeline operatsioon, sest esinemisi on lühikese aja jooksul maailma erinevates paikades. Neile, kes mõtlevad, kuidas ta leiab selle kõige jaoks aega, ütleb ta, et ta kasutab maksimaalselt ära oma elu ja hämmastavaid võimalusi: “Mul on veel palju, mida pakkuda. Kaevus on endiselt palju vett.”

15-aastaselt asus ta mängima diskoplaate ja kui tekkisid house ja tehno, jätkas nende stiilidega. Cox oli ainuke, kes mängis jungle’it segamini tehnoga, ja on üks väheseid, kes mängib plaate kolme plaadimängijaga. Kui DJ Magazine reastas 1997. aastal esmakordselt sada parimat DJ-d, oli esikohal Cox.

Cox tantsutas Ibiza kuulsas klubis Space aastatel 2001-2016. Ligi 16 aastat tegi ta saadet „Global”, mida fännid igal nädalal tema kodulehel kannatamatult ootasid. Kui ta sellest 2017. aastal väsis, oli saatenumbriks 722 ja fännidearv kuuldavasti 16 miljonit.

Kuigi Cox on peamiselt tuntud DJ-na, on ta lisaks lugematutele miksplaatidele andnud välja neli stuudioplaati. 1996. aastal ilmus debüütalbum „At The End Of The Cliche”, viimane album on aga „All Roads Lead To The Dancefloor” (2011). Neli Coxi singlit on jõudnud Briti Top 40-sse, kõrgeimana „I Want You (Forever)” (1991) 23. kohale. Tuntud artiste, keda Cox on remiksinud: Stone Roses, Technohead, Grooverider, Moby, Josh Wink. Coxil on plaadifirma Intec.

Cox on lapsest saadik armastanud autosid ja mootorrattaid ja kogunud neid suurema osa elust. Praegu on tal neid kollektsioonis üle 100. 2013. aastal asutas ta Carl Cox Motorsporti. Tema sportlased osalevad külgkorviga mootorrataste MM-idel, Suurbritannias toimuval Ducati Tri-Options Cupil, Austraalias Post Classic mootorrataste võistlustel ja mujal.

Carl Coxi vaadatuimad klipid Youtube’is aastaalguse seisuga!

  1. Calypso

  1. Jaguar

  1. Open Your Eyes

  1. Daft Punk – Around The World (Carl Cox live at Space Closing Party)

  1. Timewarp 2008

  1. Carl Cox b2b Green Velvet – Live at Exit mts Dance Arena

  1. Blue Monday / Ibiza

  1. Amsterdam

  1. I Want You (Forever)

  1. Fantasee

Head Uudised GoodNews