1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Jõgeva „lõvid“ panustasid heateopäeval laste liikumisharrastusele
Jõgeva „lõvid“ panustasid heateopäeval laste liikumisharrastusele

Jõgeva „lõvid“ panustasid heateopäeval laste liikumisharrastusele

Vasakult Jõgeva lionsklubi liikmed Aleksander Kibal, Mart Kirss, Kalle Pint ja Kalle Ründva (tagaplaanil korrastustöödel mänguväljakul Foto: Vahur Kukk
Vasakult Jõgeva lionsklubi liikmed Aleksander Kibal, Mart Kirss, Kalle Pint ja Vello Ründva (tagaplaanil)
Foto: Vahur Kukk

8. oktoobril, rahvusvahelise lions-liikumise heateopäeval korrastasid Jõgeva lionsklubi liikmed rahvapärase nimega üleraudtee aedlinnaosas paiknevat Aamisepa tänava mänguväljakut ja andsid kaasaegsema väljanägemise sealsele atraktsioonile.

Jõgeva lionsklubi on ka varasematel heateopäevadel korraldanud talguid, et muuta linnakeskkonda lastele atraktiivsemaks ja turvalisemaks. Pikaajalisteks koostööpartneriteks on klubile olnud Siimusti lastekodu Metsatareke ja Jõgeva perekeskuse mängutuba Kraaksupesa.

„Vestelnud linnaelanikega, otsustasime seekord korda teha Aamisepa tänaval asuva mänguväljaku. Paigaldasime vananenud piirdepostide asemele uued, andsime ronimis- ja võimlemisatraktsioonile kaasaegsema välimuse, kontrollisime selle vastavust turvatingimustele,“ rääkis töötegemise eestvedaja, LC Jõgeva president Kalle Pint.

„Sellised mänguväljakud soosivad poiste ja tüdrukute liikumisharrastust ja sagedasemat värskes õhus viibimist ning vähendavad üleliigset arvutite ja nutiseadmete kasutamist.  Loodetavasti saab tulevikus korda ka mänguväljaku kõrval asuv korvpalliplats,“ arvas LC Jõgeva sekretär, kirglik tervisesportlane Vahur Kukk.

Töötegemisele järgnenud vestlusringis maitsesid Jõgeva „lõvid“  kalapirukat, mille oli valmistanud Jõgeva LC residentsi veetlev ja tragi perenaine Katrin Kuusvere.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews