1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Jõulukuu esimesel kolmapäeval, 5. detsembril kogunesid head ja hoolivad inimesed TurpalEst spordiklubisse
Jõulukuu esimesel kolmapäeval, 5. detsembril kogunesid head ja hoolivad inimesed TurpalEst spordiklubisse

Jõulukuu esimesel kolmapäeval, 5. detsembril kogunesid head ja hoolivad inimesed TurpalEst spordiklubisse

Kokku tuldi selleks, et tähistada esimest advendipüha üheskoos heategevusliku õhtuga Tallinna Laste Turvakeskuse laste heaks.

Eksklusiivse õhtu eesmärk oli tänada olemasolevaid toetajaid ja tutvustada erinevaid viise eraisikutele ning ettevõtetele, kuidas me saame kõik aidata kaasa probleemsete laste integreerumiseks ühiskonda. Jättes need lapsed tähelepanuta, ei hakka nad osalema Eesti elu korraldamises. Kasvukeskkond, milles noor kujunev isiksus näeb väärtusi, mille poole püüeldakse, mida järgitakse, on neile kriteeriumideks ja motivaatoriks juba praegu. Me ei saa noortelt eeldada eetilisusest kantumat elu, kui me seda ei võimalda neile nende kujunemisaastatel. Seega on vaja määratleda ja rakendada neid meetodeid, mida ühiskond saab ja peab tegema, et iga laps Eestis saaks oma individuaalsel kujunemisteel võimalusi, tuge ning õpikogemusi positiivseks eneseteostuseks ja eneseväärikuse kujunemiseks. Seeläbi suudaks ja sooviks laps võtta vastutust ja algatust ühiskonna heaolu säilitamise ja edasiarengu eest.

Institutio PanEurasia põhiülesandeks on olla toeks ja abiks probleemsete laste elukvaliteedi parandamisel . Viime abipakkuja kokku abivajajatega ning informeerime ühiskonda selge sõnumiga “kuidas aidata ja kes abi vajavad”, sest me kõik oleme sotsiaalselt vastutavad.

Kliendiõhtu korraldas MTÜ Istitutio PAN-EURASIA juhatuse liige Iris Tomson ning kohale olid tulnud ka mitmed tuntud näod, teiste seas Emand Marika Katarina Arendia Elita von Wolsky, Tallinna Laste Turvakeskuse juhataja Priit Siig, juudokoondise meister Vladimir Stepanjan, endine Miss Estonia Cathy Tullkvist, maalikunstnik Olja Raag, Pikk40 Ilusalongi omanik Susanne Söödor, meigikunstnik Reet Härmat, Facecontrol peatoimetaja Kadi Viljak, Buduaari uudistelehe tegevtoimetaja Karin Karu, sisearhitekt Helen Mäkela, ilumessi korraldaja Katrin Pihela, peopromootor Jana Pulk, laulja ja ärinaine Ele Kõlar, disainer Marilin Sikkal, modellid Terje Mander ning Mirjam Väljaots, poliitik ja ärimees Jaanus Raidal ja teleajakirjanik Andres Raidi stjuardessist tütar Mia Raid.
Heategevusliku õhtu raames astusid üles Charlekas alias Karl Eelmaa, lauludiiva Beata Ushkovskaya, DJ Sonic, atleet Dmitri Uiba jm ning üheskoos saadeti ära kingikotid Tallinna Laste Turvakeskusesse.

“Iga laps on seda väärt, et teda aidatakse ning aidates, me aitame ka iseennast,” rääkis Iris Tomson.

Head Uudised GoodNews