1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Doonorid ja Sõbrad
  4. Ka doonor on elupäästja! Verekeskus kutsub virumaalasi doonoripäevale
Ka doonor on elupäästja! Verekeskus kutsub virumaalasi doonoripäevale

Ka doonor on elupäästja! Verekeskus kutsub virumaalasi doonoripäevale

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus kutsub Rakvere inimesi verd loovutama 6. septembril kl 10-14 Rakvere Kultuurikeskuses (Kreutzwaldi 2) toimuval doonoripäeval.

„Oleks tore, kui septembri saabumise ja laste kooli minekuga oleksid ka Virumaa doonorid taas tavapäraselt aktiivsed ning külastaksid usinalt meie igakuiseid doonoripäevi Rakveres,“ kutsub doonoreid Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse juhataja dr Riin Kullaste.

Viimati oli verekeskus Rakveres 15. augustil, mil doonoripäeva külastas kogunisti 97 inimest ning tehti 91 vereloovutust. Verekeskus tänab kõiki verd loovutanud doonoreid ning kutsub kõiki osalema doonoripäeval.

Kõige värskemat infot veregruppide vajaduse kohta saab verekeskuse kodulehelt verekeskus.ee.

Doonoriks sobib terve, puhanud, söönud ja rohkelt vedelikku tarbinud, vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat. Kahe vereloovutuse vahe on minimaalselt 60 päeva, naistel soovituslikult 90 päeva. Doonoripäevale tulles tuleb kindlasti kaasa võtta isikut tõendav dokument.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada. Eelmisel aastal tehti Eestis vereülekandeid ligi 15 000 patsiendile.

Head Uudised GoodNews