1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Kairo, Enn Tegova – haigete laste toetuseks toimub pühapäeval kunstioksjon
Kairo, Enn Tegova – haigete laste toetuseks toimub pühapäeval kunstioksjon

Kairo, Enn Tegova – haigete laste toetuseks toimub pühapäeval kunstioksjon

8. augustil toimub Tartus Autovabaduse puiesteel heategevuslik kunstioksjon raskesti haigete laste toetuseks.

Tartu Kunstnike Liit koostöös Tartu linnavalitsusega kutsus ka sel aastal kunstnikud kunstiteoseid valmistama. Tunnustatud Tartu loojatel Kairol, Enn Tegoval ja Alar Tuulel valmivad unikaalsed 170 × 130 cm lõuendil maalid ning Regina Mareta Soonseinalt läheb enampakkumisele temale eriomases tehnikas linoollõikeplaat. Kõik teosed lähevad oksjonile alghinnaga 100 eurot.

Oksjonil on võimalik osaleda nii kohapeal, telefonipakkumise kui ka eelpakkumisega. Kuigi kohapeal saab osaleda etteteatamata, võiks ennast siiski registreerida aadressil oksjon@kunstimaja.ee. Oksjonit juhib Tanel Jonas (Ugala Teater).

Kogu oksjoni tulu annetatakse MTÜ-le Vaprusehelmed, mis on loodud krooniliste haigustega laste ravi toetamiseks, nende abistamiseks valulike protseduuride ja pikkade raviperioodidega toimetulekuks. Helmeste abil saavad lapsed ja pered rääkida oma lugu, mida nad on saavutanud, läbi elanud ja kui vaprad nad on olnud. Eestis on programmiga liitunud TÜ Kliinikumi ja Tallinna Lastehaigla hematoloogia-onkoloogia osakonnad. Oksjonipäeval toimub ka helmeste valmistamise töötuba.

Head Uudised GoodNews