1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. KÄIVITUB FOND! Eesti Rotary haridusfond toetab koolijuhtide välismaal stažeerimist
KÄIVITUB FOND! Eesti Rotary haridusfond toetab koolijuhtide välismaal stažeerimist

KÄIVITUB FOND! Eesti Rotary haridusfond toetab koolijuhtide välismaal stažeerimist

Eesti Rotary haridusfond toetab koolijuhtide välismaal stažeerimistEesti Rotary soovib panustada Eesti haridusuuendustesse ning käivitab fondi, mille toel saadetakse igal aastal vähemalt viis Eesti koolidirektorit välismaale paariks kuuks stažeerima. Täna kell 11.00 algav konverents “Haridus Eesti arengu vedajaks” Tallinnas Inglise Kolledžis keskendubki just Eesti haridusuuendustele.

Eesti Rotary algatusel toimuval rahvusvahelisel konverentsil tutvustavad oma ideid haridusuuenduste osas teiste seas Mati Heidmets, Ville Jehe, Margus Pedaste, Jaak Aaviksoo, Enn Veskimägi ja Tarmo Valgepea.

“Soovime rahvusvahelise hariduskonverentsiga täpsemalt mõtestada ja ühiskonnas laiemalt teadvustada, milliseid uuendusi Eesti haridusmaastik vajab. Tänane hariduskonverents on orgaaniline jätk Eesti Rotary klubide algatusele ühiselt asutada Eesti Rotary Haridusfond, mille eesmärgiks on käivitada ja rahastada Eesti koolijuhtide arenguprogramm. Soovime, et Eesti üldhariduskoolide juhtimine oleks tõesti maailma tipptasemel. Aitame Eesti koolijuhtidel põhjalikult tutvuda eri riikide, näiteks Kanada, Singapuri ja Uus-Meremaa kogemustega 21. sajandi õpikäsitlusest. Eesti Rotary plaanib oma Haridusfondi lähema viie aasta jooksul panustada vähemalt 100 000 eurot, tõenäoliselt rohkemgi. Arenguprogrammi kandideerimine kuulutatakse välja lähikuudel ning koolitustegevus on kavas käivitada juba uuel õppeaastal,” selgitas Eesti Rotary Keskuse koordinaator Sirje Kallasvee.

“Üleilmastumine ja kiirelt arenev digimaailm on esile kutsunud kultuurinihke, mis vajab uut moodi õpikäsitlust. Tuleviku haridus ja kool võiks selles hoovuses, millega paratamatult kaasa liigume, toimida juhendaja ja vaimse kompassina, mitte range tuupimise ja äraõppimise keskkonnana. Võtmeroll vajalikus kooliuuenemises on eelkõige koolijuhtidel,” selgitas loodava arenguprogrammi juhtkomitee liige Tallinna Ülikooli professor Mati Heidmets.

Käesoleva aasta jaanuaris sõlmiti Eesti Rotary eestvõttel koostöökokkulepe Haridus- ja Teadusministeeriumi, Tartu Ülikooli, Tallinna Ülikooli ja Eesti Koolijuhtide Ühenduse vahel, mis pakub koolijuhtidele stažeerimisvõimalusi maailmas tuntud koolides, kus kasutataks innovaatilisi õpetamis- ja juhtimismudeleid. Riigi, erasektori ja ülikoolide kokkulepe annab võimaluse avardada Eesti koolijuhtide rahvusvahelist kompetentsi ja väärtustada neid kooliuuenduse eestvedajana. Eesti Rotary klubide algatusel käivitatakse ühiselt programm, mille toel pakutakse nii tänastele kui alustavatele koolijuhtidele stažeerimisvõimalusi maailmas tähelepanu ja tunnustust leidnud koolides, kus kasutatakse innovaatilisi õpetamis- ja juhtimismudeleid.

Eesti Rotary 85. aastapäeva tähistamise raames toimuval hariduskonverentsil osaleb ka ligi 50 rotariaani Ukrainast, Valgevenest, Lätist, Leedus, Soomes, Taanist ja Venemaalt.

Head Uudised GoodNews