1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. “Kuldne lint” kutsub vähihaigetele lastele mõtlema
“Kuldne lint” kutsub vähihaigetele lastele mõtlema

“Kuldne lint” kutsub vähihaigetele lastele mõtlema

15. veebruaril tähistatakse Eestis esmakordselt vähihaigete laste päeva. Selleks puhuks rüütavad ennast kuldsesse valgusesse Tallinna teletorn ja Tallinna lastehaigla.

„Eestis saab aastas vähidiagnoosi 50 last. Kuldse lindi kampaaniaga tahame meeles pidada meie väikeseid kangelasi ja nende lähedasi. Kuld on väärtuslik metall ja lapsed meie suurim varandus. Kuldset linti kandes saab igaüks avaldada toetust meie keskel olevatele vähihaigetele lastele, nende muredele ja rõõmudele,“ selgitas Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu juht Kaili Lellep.

Laste kõige sagedasem pahaloomuline kasvaja on leukeemia. „Vähidiagnoosi saanud lapse vanem loeb päevi, minuteid ja tunde. Meie teeme liidu inimestega kõik selleks, et lapsevanemate suur mure natukenegi väiksem oleks. Me oleme kõik selle omal nahal läbi teinud. Üksteisemõistmine ja psühholoogiline tugi on vanematele väga oluline,“ lisas Lellep. „Vähihaigete laste päeva teadvustamisega Eestis soovime suurendada teadlikkust ja kõrvalseisjate tolerantsi. Soovime julgustada toetama nii vähihaigeid lapsi kui nende vanemaid. Mida enam me sellest räägime, seda enam mõistetakse, et vähihaige lapse täielikuks paranemiseks ei piisa üksnes ravimitest.“

Vähihaigete laste päeva tähistatakse 15. veebruaril kogu maailmas. Sel päeval on teisedki asutused oodatud valgustama end kuldsetes toonides, et avaldada toetust vähidiagnoosi saanud lapsega peredele. „Vähidiagnoos ei ole häbiasi. See on lihtsalt halb õnn. Ühiskonna toetus tähendab nii väikestele kui ka suurtele väga palju,“ sõnas Lellep.

Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit pakub tuge vähki põdevatele lastele ja nende peredele. Liidul on sadakond liiget. Liidu tuntuim ettevõtmine on iga-aastane heategevuslik kampaania Pardiralli.

Head Uudised GoodNews