1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Viljandi pärimusmuusika festival tuli sel aastal välja spetsiaalse passiga suurperedele
Viljandi pärimusmuusika festival tuli sel aastal välja spetsiaalse passiga suurperedele

Viljandi pärimusmuusika festival tuli sel aastal välja spetsiaalse passiga suurperedele

Rahvastikuministrilt peresõbralikkuse eest tunnustada saanud Viljandi pärimusmuusika festival tuli sel aastal välja spetsiaalse passiga suurperedele. Jätkuvalt pääsevad kuni 12-aastased lapsed suve suurimale pärimuspeole tasuta, teist aastat on müügil ka hea hinnaga seeniorpassid.

Viljandi pärimusmuusika festivali pealik Ando Kiviberg rõhutas, et peresõbralikkus on festivali olemusse sisse kirjutatud. “Meie tegevuse tuum on Eesti muusikalise emakeele levitamine säravate eeskujude kaudu. Mida rohkem on lapsi ja noori, kelle jaoks meie muusika on loomulik ja harjumuspärane, seda kindlamalt püsib ka eesti rahvas ja tema kultuur,” sõnas ta.

Väikelastega peresid näeb Kivibergi sõnul festivalil palju, sest kuni 12-aastased lapsed on sinna alati tasuta pääsenud. “Teatavasti lapsed aga kasvavad ja suuremate lastega on kulutused perele päris korralikud. Sellest ka perepassi mõte,” sõnas Kiviberg. Perepass on mõeldud kolme- ja enamalapselisele perele, kel on olemas kehtiv Perekaart. Pass maksab 180 eurot ja tagab kõigi pereliikmete osavõtu festivali neljast päevast.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunapi sõnul toob Perekaardi programm lasterikaste peredeni 19 kultuuripakkumist. „Viljandi pärimusmuusika festivali perepass pakub lisaväärtust, kuna on perele taskukohasem ega piira perepiletist osa saavate laste arvu ja vanust. Üheskoos kultuurisündmustel osalemine on lasterikaste perede jaoks märkimisväärse tähtsusega,“ lisas Õunap.

Uue passiliigi kõrval suurendas Viljandi pärimusmuusika festival tänavu soodsate noortepasside hulka, mida praeguste prognooside kohaselt peaks jätkuma veel umbes paariks nädalaks. Seeniorpassid, mis toodi välja mullu, veel otsa saama ei hakka, kuid nendegi müük on olnud suurem kui mullu samal ajal.

Noortepass maksab 45 eurot, seeniorpass 50 eurot. N-ö tavalisi festivalipasse on praegu müügis hinnaga 90 eurot, 65- ja 75eurosed passid müüdi detsembris ära ühe päevaga. Eriliselt suure südamega pärimusmuusikasõber saab soetada 480-eurose toetajapassi.

XXVIII Viljandi pärimusmuusika festival toimub 23.-26. juulini. Seekordse festivali teema on kokkumäng, millega rõhutatakse koostegemise, koosolemise ja üksteisega arvestamise olulisust nii muusikas kui ka elus. Esimesed festivali esinejad on juba välja kuulutatud, täisprogramm tehakse teatavaks hiljemalt aprillis.

Rahvastikuminister Riina Solmani korraldatud peresõbralike ettevõtete tunnustusüritus toimus Siseministeeriumis 21. veebruaril. Peresõbralikud ettevõtted ja asutused aitas välja valida Eesti Lasterikaste Perede Liit. Viimane annab ka välja lasterikastele peredele mõeldud Perekaarti.

Head Uudised GoodNews