1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Loomus palub europarlamendi kandidaatidelt lubadust toetada loomade heaolu
Loomus palub europarlamendi kandidaatidelt lubadust toetada loomade heaolu

Loomus palub europarlamendi kandidaatidelt lubadust toetada loomade heaolu

Loomade eestkosteorganisatsioon Loomus pöördub kõikide Eesti Euroopa Parlamendi kandidaatide poole ja pakub neile võimalust alla kirjutada lubadusele toetada Euroopa Parlamendis algatatud loomasõbralikke initsiatiive.

Parlamendikandidaadil on võimalik toetada nii üldist kui ka spetsiifilisi lubadusi. Näiteks antakse kandidaadile võimalus anda allkiri lubadusele toetada poliitikate väljatöötamist, et luua paremad loomade heaolustandardid. Kitsamalt puudutavad lubadused karusloomafarmide keelustamise toetamist liikmesriikides, elusloomade pikamaatranspordi vähendamist, lubadust edendada igasuguste puuride kasutuse kiiret lõpetamist põllumajandusloomade kasvatamisel, lõpetada pasteediks kasutatavate partide ja hanede sundsöötmine, toetada uute reeglite juurutamist kalade heaolu tagamiseks, kehtestada metsloomade tsirkuses kasutamise keeld jms. Kokku sisaldab lubadus 21 erinevat punkti.

Üle-euroopalise kampaania Vote For Animals on algatanud Brüsseli lobiorganisatsioon Eurogroup For Animals, mida Eestis esindab Loomus. Kampaania tarbeks on loodud eestikeelne lehekülg.

Kampaania toetub värksetele Eurobaromeetri andmetele, mille põhjal usub 94 protsenti Euroopa kodanikest, et farmiloomade heaolu kaitsmine on oluline.

Eurogroup For Animals on 2003. aastal loodud Euroopa Liidu juures tegutsev lobiorganisatsioon, mille peakorter on Brüsselis. Eurogroupis on üle 50 liikme 24 EL-i riigist. Eestit esindav MTÜ Loomus sai organisatsiooni liikmeks 2017. aastal.

Head Uudised GoodNews