1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lõvid korraldavad Raekoja platsil Heateo päeva
Lõvid korraldavad Raekoja platsil Heateo päeva

Lõvid korraldavad Raekoja platsil Heateo päeva

Lions Heateo päev

11. oktoobril kell 11 avab Eesti lionspiirkond Raekoja platsil traditsioonilise Heateo päeva, kus heategevuslikul laadal pakutakse omavalmistatud käsitööesemeid ja küpsetisi, millest saadav tulu läheb abivajajate toetuseks.

Laadal müüakse omavalmistatud käsitööesemeid ja mitmesuguseid omavalmistatud küpsetisi, võileibu, sooje jooke, aiasaadusi, lilli, kuivatatud teesid, hoidiseid, sinepit ja muud laadakaupa. Laadameeleolu loomiseks mängib muusika ja esinevad lionsklubidesse kuuluvad solistid ja ansamblid.

Oma nõusoleku esinemiseks on andnud laulja lion Erich Krieger ja meesansambel „Kuldne õhtupäike“.

Heateo päeval saavad kõik soovijad teha annetusi abivajajate toetuseks,  saades vastu  mingi omavalmistatud suveniiri või küpsetise.

Samas saab ka informatsiooni ülemaailmse heategevusorganisatsiooni eesmärkidest ja tegevusest Eestis.

Eesti Kuulmispuudega Laste Vanemate Liidu presidendi ja lionsklubi Tallinn Kristiine liikme Toomas Sepa sõnul on sel päeval Raekoja platsil väljas kümmekond telki, kus erinevad lionsklubid pakuvad kas omavalmistatud roogasid või suveniire. Nii näiteks on Kristiine klubi väljas kuulmis- ja nägemispuudega lapsi õpetava Heleni kooli õpilaste  valmistatud suveniiridega, mis on ainulaadsed ning hoole ja armastusega valmistatud. Saadud annetustest toetatakse kuulmispuudega laste huvitegevust.

Heateo päev on üleriigiline lionsite iga-aastane suursündmus, mis lisaks kogutavatele annetustele väärtustab lõvidele omast heategevust ja näitab, et üheskoos saab teha suuri tegusid.

Maailma suurim heategevuslik organisatsioon Lions International sai alguse 1917. aastal Chicagos. Kogu maailma lionite ühine  deviis on We Serve – me abistame.

Esimesed lionsklubid   ehk lõviklubid asutati Eestis 1989. aastal Tallinnas ja Pärnus. Täna on Eestis 62 lionsklubi 1280 liikmega.

Head Uudised GoodNews