1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Luksemburgi Eesti Selts valmistas Lääne-Virumaa viiele perele suure üllatuse
Luksemburgi Eesti Selts valmistas Lääne-Virumaa viiele perele suure üllatuse

Luksemburgi Eesti Selts valmistas Lääne-Virumaa viiele perele suure üllatuse

Luksemburgi Eesti Seltsil (LES) on toredaks traditsiooniks korraldada igal aastavahetusel heategevuskampaania, mille raames toetatakse paljulapselisi peresid Eestimaa erinevatest paikadest. Heategevuslik projekt toimus juba neljateistkümnendat korda. 2021. aasta lõpus kogutud annetused lähevad tänavu viiele lasterikkale perele Lääne-Virumaalt, neist kaks Väike-Maarja ja kolm Tapa valda.

„Pered valitakse välja koostöös omavalitsuste sotsiaaltöötajatega. LES toetab eeskätt neid peresid, kes ei vaja pidevat sotsiaalabi, vaid on pigem ajutistes raskustes, samas kus kasvavad keerulistele majanduslikele oludele vaatamata tublid ja edasipüüdlikud lapsed,” ütles seltsi president Meelik Mallene.

Toetus on maakondades peamiselt investeeritud laste huviharidusse, sest kui peres on palju lapsi, on see lastevanematele väga suur väljaminek, kuid on parandatud ka elamistingimusi.

„LESilt toetust saanud Väike-Maarja valla peredes on 3-7 last, toetusega parendavad pered oma elamistingimusi,” ütles Väike-Maarja vallavalitsuse lastekaitsespetsialist Tiia Kaselo.

„Tapa vallast said toetust pered, kes igapäevaselt sotsiaalosakonna toetust ei vaja, saadakse hakkama ka keerulistes oludes. Peredes on 3-4 last, LESilt saadud toetusega parendatakse laste ja perede elamistingimusi,” ütles Tapa vallavalitsuse sotsiaalhoolekande juhtivspetsialist Sille Sõmermaa.

Mõlemad omavalitsuse ametnikud kinnitasid, et nii omavalitsused kui ka pered ise olid väga üllatunud sellise aastaalguse kingituse eest ning on siiralt tänulikud seltsile.

Heategevusprojektis osalevad LESi liikmed vabatahtlike annetustega ning oluline panus on alati tulnud ka läbi seltsi jõulupeol toimuva heategevusliku oksjoni, kuhu läbi aastate on toetatava maakonna ettevõtted annetanud pääsmeid etendustele, pidulikke õhtusööke ja spaaprotseduure, turismitalude kinkekaarte jms. Kahel viimasel aastal on jõulupidu ja oksjon COVID-19 tõttu küll kahjuks ära jäänud, seega on tänavune toetusraha kogutud üksnes annetustest.

Eelmistel aastatel on LES toetanud peresid Jõgevamaal, Ida-Virumaal, Järvamaal, Põlvamaal, Võrumaal, Valgamaal, Viljandimaal, Pärnumaal, Läänemaal, Raplamaal, Saaremaal, Hiiumaal ja Tartumaal.

„LES on nüüdseks koos Lääne-Virumaa heategevuskampaaniaga kokku külastanud 14 maakonda. Järgmisel aastavahetusel on meie heategevuskampaania suunatud Harjumaale. Koos sellega täitub ka ammune unistus toetada meie võimaluste piires kõikide Eesti maakondade peresid,” ütles Meelik Mallene.

Head Uudised GoodNews