1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. MA ARMASTAN AIDATA – “Aitame leinas lapsi!”
MA ARMASTAN AIDATA – “Aitame leinas lapsi!”

MA ARMASTAN AIDATA – “Aitame leinas lapsi!”

303569_6326Swedbank’i ja Heateo SA heategevuskeskkonna “Ma armastan aidata” kaudu saab ühineda Laste ja Noorte Kriisiprogrammiga, mis pakub tuge lähedase pereliikme kaotanud lastele. Annetused aitavad läbi viia leinatoetuslaagreid lastele ja noortele.

Igal aastal kaotab sadu lapsi õnnetuste tõttu ühe või mõlemad vanemad. Õigeaegne ja professionaalne sekkumine aitab lastel taastada usu tulevikku, saada paremini hakkama õpingutega, hoida ära käitumis-, tervise-ja sõltuvusprobleeme.

Ühe lapse toitlustuse ja majutuse laagripäev on ca 20 eurot, sellele lisanduvad veel transpordi, laagrivahendite jm kulud.

Leinatoetuslaagrites (kokku 14 päeva aastas) saavad lapsed koos sama kogemusega eakaaslastega osaleda igapäevaselt leinatoetusgrupis ning individuaalses nõustamises. Lisaks on laagripäevad täidetud toredate lastepäraste üritustega (sportlikud ettevõtmised, töötoad, etendused, ekskursioonid jm). Laagrid on peredele tasuta.

MTÜ Laste ja Noorte Kriisiprogramm alustas 1995. aastal, millal korraldati esimene laager. Tänaseks osaleb aastas  programmis ca 120 lähedase kaotanud last, kellest laagrites 85-90 last. Kokku on korraldatud juba 51 laagrit. Laste ning perede tagasiside korraldustööle on väga hea.

Organisatsioon on kantud tulumaksusoodustust saavate mittetulundusühingute nimekirja.

Tutvu programmiga veebiaadressil: www.lastekriis.ee või https://www.facebook.com/lastekriis

„Ma armastan aidata“ annetuskeskkond koondab Eesti elu paremaks muutvaid organisatsioone neljast erinevast valdkonnast. Keskkonnas saab tutvuda hoolikalt valitud organisatsioonide tegevusega ning neile otse ja mugavalt annetusi teha.

Annetuskeskkonna asutasid 2008. aastal Swedbank ja Heateo Sihtasutus, et anda Eesti annetuskultuuri arengule hoogu juurde. Keskkonna vahendusel on tänaseks üle 42 000 ülekandega toetatud üle 45 organisatsiooni kokku summaga, mida kuvatakse keskkonna esilehel ning mis heade annetajate abiga aina kasvab.

Usu ikka, et ka väikesest heateost võib olla suur abi. Headus loob headust!

Allikas: Swedbank’i ja Heateo SA heategevuskeskkond “Ma armastan aidata

Uuri lähemalt SIIT!  

Head Uudised GoodNews