1. Avaleht
  2. Heategu
  3. “Ma armastan aidata” võimendab annetusi talgutel
“Ma armastan aidata” võimendab annetusi talgutel

“Ma armastan aidata” võimendab annetusi talgutel

Täna toimuvad üle-eestilised annetamistalgud, milles osaleb ka “Ma armastan aidata” annetuskeskkond. Mida rohkem sel päeval annetuskeskkonnas annetatakse, seda rohkem panustab ka annetuskeskkonna üks asutajatest, Swedbank.

Swedbank toetab täna annetuskeskkonnas tehtud annetusi kuni 30 000 euroga. Kui annetusi koguneb kokku 10 000 eurot, siis toetab ka Swedbank 10 000 euroga, 20 000 euro täitumisel 20 000 euroga ning 30 000 ja enama euro puhul 30 000 euroga. Võimendus jaguneb heategevusorganisatsioonide vahel proportsionaalselt vastavalt sellele, kui suure osakaalu annetustest üks või teine organisatsioon selle päeva jooksul kogus.

“Heategudeks sobib iga päev, aga täna saavad annetajad veel täiendava lisamotivatsiooni. Selle võimendusega soovime innustada inimesi leidma tee annetamise juurde või jätkata annetamist,” rääkis Swedbanki toetustegevuste juht ja “Ma armastan aidata” eestvedaja Merje Klopets. “Saab ju iga annetusega anda oma panuse, et heategevusorganisatsioonid saaksid midagi väga vajalikku korda saata,” lisas ta.

Annetuskeskkonnas “Ma armastan aidata” on koondatud üle 50 Eesti heategevusorganisatsiooni viies erinevas kategoorias: lapsed, tervis, loomad, haridus ning tugev ühiskond. Nii on võimalik annetada juba tuntud organisatsioonidele, nagu Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond, Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit või Varjupaikade MTÜ, aga ka väiksematele organisatsioonidele, nagu Eesti Vaegkuuljate Liit, Sünni- ja imetamise Eesti tugiühing või Ida-Virumaa Naiste Tugikeskus-Varjupaik.

“Ma armastan aidata” annetuskeskkonna lõid 2008. aastal Heateo Sihtasutus ning Swedbank. Annetuskeskkonnas on tänaseks annetatud juba üle 2,3 miljoni euro.

Annetamistalgud toimuvad Eestis rahvusvahelise Giving Tuesday eeskujul. Sellel päeval korraldatakse üle maailma kampaaniaid ning üritusi, et leida uusi annetajaid, tugevdada sidet olemasolevatega ning edendada annetamiskultuuri laiemalt. Eestis veab talguid eest Vabaühenduste Liit koostöös Vabariigi Presidendi Kantselei ja maakondlike arenduskeskuste võrgustikuga.

Head Uudised GoodNews