1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ME AITAME ÜKSTEIST I 130 vabatahtlikku avaldas soovi aidata eesti keele õppijaid
ME AITAME ÜKSTEIST I 130 vabatahtlikku avaldas soovi aidata eesti keele õppijaid

ME AITAME ÜKSTEIST I 130 vabatahtlikku avaldas soovi aidata eesti keele õppijaid

Integratsiooni Sihtasutuse üleskutse peale teatas vaid ühe nädalaga oma soovist eesti keele õppijaid vabatahtlikult aidata ja saada eesti keele mentoriks 130 inimest. Mentorid aitavad eesti keelt õppivatel inimestel kõnekeelt harjutada, vesteldes nendega paar korda nädalas e-kanalite kaudu erinevatel elulistel teemadel.

„Kuna eriolukorra tõttu pole meil hetkel võimalik pakkuda kõigile soovijatele piisavalt kõnekeele praktikat, tegime sotsiaalmeedias üleskutse, et leida vabatahtlikke, kes aitaksid keeleõppijatel keeleoskust hoida nendega lihtsalt aeg-ajalt vesteldes,“ ütles Integratsiooni Sihtasutuse juhataja Irene Käosaar. „Vaid ühe nädalaga reageeris üleskutsele ja pakkus keeleõppijatele oma abi 130 inimest Eestist ja ka väljastpoolt Eesti piire, näiteks Rootsist, Hispaaniast, Šveitsist, Tšehhist ja isegi Ugandast. Natuke üle poole neist oleme viinud keeleõppijatega kokku ja suhtlus käib täie hooga,“ lisas Irene Käosaar.

Eesti keele mentori ülesandeks on suhelda keeleõppijatega eesti keeles erinevatel elulistel teemadel e-kanalite kaudu 1−2 tundi nädalas mõlemale sobivad ajal. Eelnev õpetajakogemus ei ole mentoriks saamisel vajalik.

Integratsiooni Sihtasutuse eesti keele majade õpetajad koguvad nii mentorite kui keeleõppijate andmeid, aitavad neid kontakti loomisel ning juhendavad vajadusel vestlusformaatide valikul ja vestluste läbiviimisel. Mentorite ja keeleõppijate kokku viimisel lähtutakse registreerimisvormi märgitud huvialadest või muudest soovidest, näiteks, kas soovitakse suhelda pigem omavanusega.

Eesti keele vabatahtlikuks mentoriks saab registreeruda Integratsiooni Sihtasutuse veebilehe kaudu integratsioon.ee/tule-eesti-keele-mentoriks. Registreerimisvormi saab märkida ka oma eelistusi ja võimalusi keeleõppijate toetamiseks.

Kui mentorid on valmis eesti keelega abistama ka eesti keelest erineva emakeelega kooliõpilasi, kes õpivad eesti õppekeelega koolides ja kelle vanemad ei saa pakkuda neile piisavat tuge, saab sellest registreerimisvormi kaudu samuti märku anda.

Head Uudised GoodNews