1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. MTÜ Do Good korraldab heategevusliku fotokonkursi “Kus on teine pool?” ja Paljajalu Päeva
MTÜ Do Good korraldab heategevusliku fotokonkursi “Kus on teine pool?” ja Paljajalu Päeva

MTÜ Do Good korraldab heategevusliku fotokonkursi “Kus on teine pool?” ja Paljajalu Päeva

DoGood1. – 30. septembrini korraldab MTÜ Do Good heategevusliku fotokonkursi “Kus on teine pool?” koostöös Delfi, Photopointi, Tallinna Loomaaia ja Original Sokos Hotel Viruga, kuid pilte konkursi jaoks võiks meisterdama hakata juba täna. Soovime, et inimesed paneksid tähele, mis on meie ümbert puudu, pildistaksid selle üles ja joonistaksid täiuslikuks.

Fotokonkursile oleme kaasanud pilte tegema ka tuntud inimesi, kelle tööd koos võidutöödega pannakse üles Original Sokos Hotel Viru konverentsikeskusesse ja hiljem müüakse heategevuslikul oksjonil. Kogutud tulu läheb turvakodude, lastekodude, Eesti Lasterikaste Perede Liidu, puuetega noorte keskuste jt poolt MTÜ-le saabunud abipalvete operatiivsemaks lahendamiseks. Ühe konkursil esile tulnud probleemi võtab MTÜ omale järgmise projektiga ka lahendada!

“Vägivald lähisuhtes on Eestis kasvutrendis. Lapsel, kelle ema on perevägivalla ohver, ei saa olla õnnelikku lapsepõlve. Laste kaitse algab emade kaitsmisest ja oluline on tagada peredele turvalisus. Turvakodu emad soovivad eemal olla vägivaldsest elukaaslasest, omada kodu, rahu ja turvalisust. Oleks tore kui keegi sellele oma fotokonkursi tööga tähelepanu juhiks,” lisab Ema ja Lapse turvakodu juhataja Helgi Lepa.

Paljajalu päev

Fotokonkurss on üks osa suurest projektist, mille raames korraldame kooliasjade kogumiskampaania sügisel ning lastekodude, turvakodude, lasterikaste ja vähekindlustatud perede ning puuetega lastele ja noortele 18. septembril „Paljajalu päeva“. Paljajalu Päeval saavad 400 last ja noort veeta tasuta toreda päeva, omandada ettekujutuse ja kogemuse mõnest tööst läbi töötubade või saada hobitarbeks oskusi mõnelt õpetajalt. Päeva vajadus ja ürituste soovid selgusid koostöös neid lapsi ja noori koondavate organisatsioonide ja turvakodudega. Praeguseks on juba meile partneriteks Lennusadam, Viimsi 5D kino ja mängukeskus Rõõmupisik, Viru Hotelli KGB muuseum, Seikluskohvik.ee ja Tordituba, fotograafia töötoa korraldaja Vallo Jõeorg, Camera Obsscura töötoa korraldaja Fotoõpe ja fotograaf Ardo-Jako Olev, draamatoa korraldajana näitleja ja lavastaja Katrin Nielsen, teatrimängude korraldaja Jaanika Johanson, Savikoda Käsikiri, Iidam ja Aadam lastekeskus, Krabi Bowling, SK Kardikeskus ja mitmed eraisikud.

Kuna ootame aga üritusele lapsi ca 400, siis ootame päevaga ühinema uusi koostööpartnereid Tallinnas ja Harjumaal, kes korraldaksid lastele erinevaid töötubasid nii eesti kui vene keeles, kutsuksid lapsed külla oma ettevõttesse või laseksid lapsed mängima oma mängukeskusesse või mõnda muude vaba aja veetmise kohta.

MTÜ põhieesmärk on siiani olnud koguda headelt inimestelt vajaminevaid asju ning toimetada need abivajajateni kas otse või partnerite kaudu. Meie koostööpartneriteks on Tallinna ja Harjumaa Lasterikaste Perede Liit, Ema ja Lapse turvakodu, Tallinna Perekeskus, Haraka Kodu jt.

Helgi Lepa sõnul on Ema ja Lapse turvakodul väga hea meel koostööd teha MTÜ-ga Do Good: ”Lisaks asjade varustamisele on nad pakkunud emadele ja lastele erinevat meelelahutust (nt fotosessioon emadepäeval, jõuluvanade kaardid lastele, batuudikeskuse külastus jms). Oma tegevusega aitab Do Good rikastada emade ja laste elu. Turvakodu pere naudib väga nende poolt korraldatud üritusi ja on valmis uuteks üllatusteks. Kärdi ja Laura abiga on emadel kergem oma iseseisvat elu alustada (nt juuli alguses 2014 eraldati turvakodus olevale emale tühi sotsiaaleluruum, mis on juuli lõpu seisuga MTÜ kaasabil mööbli ja tarbeasjadega sisustatud.”

Head Uudised GoodNews