1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Naerata Ometi kutsub panustama Aleksi taastusravisse
Naerata Ometi kutsub panustama Aleksi taastusravisse

Naerata Ometi kutsub panustama Aleksi taastusravisse

Aleks on 7-aastane heasüdamlik ja väga terane poiss, kes ei ole kunagi kõndinud. Naerata Ometi MTÜ-st palub kõigil tulla Aleksile appi, kes põeb väga haruldase lihasehaiguse SMA II vormi.

SMA II vormiga lapsed on huvitav väljakutse nii sotsiaalsüsteemile kui meedikutele – nende laste nõrk füüsis saab nad ratastooli juba enne kooliiga. Samas täheldatakse neil keskmisest kõrgemat IQ-d ja nad võivad tulla oma eluga täiskasvanueas päris hästi toime, kui on saanud haridust ja kui neil on piisavalt igapäevaeluks vajaminevaid abivahendeid.

Kuna Eestis puuduvad piisavad võimalused sellise diagnoosiga laste efektiivseks taastusraviks, siis Aleksi ema on käinud Peterburis geneetikainstituudis, kus arstid lähenevad mitmesugustele katsetustele loovamalt.Täna on Aleks paremas füüsilises vormis kui teised temavanused SMA II vormiga lapsed. Ema ei taha sellega piirduda, vaid soovib, et lapse seismis- või kõndimisvõime oleks tagatud veel mõned aastad spetsiaalsete ortooside toel. Eestis selle diagnoosiga lastele seisuortoose ei soovitata ega valmistata, seega on plaan sõita ravile Peterburgi, lootuses et Aleks näeb elu ka peale teismelise iga.

Aleksi ja teiste sarnaste laste toetuseks on võimalik teha panus pangaülekandega:

DanskeBank 332132960003
SEB 10220101993019
Swedbank 221046387155
Saaja: Naerata Ometi MTÜ
Selgitus: Aleksi toetuseks

Helistades:

9005510, toetate 10 euroga.
9005515, toetate 15 euroga.

Projekt ja lisainfo: http://www.naerataometi.ee/7-aastase-aleksi-taastusravi/

Head Uudised GoodNews