1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Otepää Gümnaasiumi õpilased korraldavad heategevuskontserdi
Otepää Gümnaasiumi õpilased korraldavad heategevuskontserdi

Otepää Gümnaasiumi õpilased korraldavad heategevuskontserdi

Heategevuslik kontsert 20.detsembrilOtepää Gümnaasiumi õpilasesinduse liikmed, 11.klassi tüdrukud otsustasid korraldada heategevuskontserdi väikese Maribel Jõe heaks, kellel on autism. Kontsert toimub 20.detsembril algusega kell 19.00 Otepää Gümnaasiumi aulas. Kontserditulu läheb Maribeli delfiiniteraapia heaks.

Kontserdil esinevad Otepää Gümnaasiumist alguse saanud ansambel Charlie, Margit Tali ning gümnaasiumi õpilased Laura Danilas ja Lee Johanna Saul. Õhtut juhivad Otepää juurtega näitleja Merilin Kirbits ning Otepää Gümnaasiumi õpilane Hans Markus Danilas. Kolm gümnaasiumi õpilast – Gertrud Aasaroht, Annika Tiideberg ja Dairi Lehiste on heategevuskontserdi peale mõelnud juba ammu. Gertrud Aasaroht, kes ise ansamblis Charlie laulab, ütles, et nende ansambel on koos Margit Taliga ka varem esinenud. „Oleme väga soovinud teha heategevuskontserti, et anda oma panus abivajajate heaks,“ rääkis Gertrud Aasaroht. „Otsustasime, et aitame meie oma kooli töötaja peret“.

Maribel on 6-aastane rõõmsameelne Otepää tüdruk, kellel on autismijooned. Maribeli ema Maret Jõe ütles, et täpset diagnoosi pandud ei ole, tütrele on tehtud väga palju uuringuid, neist viimaste proovide vastuseid ootab ema
isegi Ameerikast. „Kuni aastaseks saamiseni oli lapsega kõik korras, siis hakkasid ilmnema esimesed märgid, et midagi on teisiti, laps hakkas hiljem kõndima, samuti ei hakanud ta rääkima,“ sõnas Maribeli ema. „1 aasta ja 8 kuuselt hakkas Maribel käima haiglauuringutel.“ Praegu käib Maribel teist aastat Põlvas, Roosi koolis, mis on erivajadustega laste kool.

Maribeli ema Maret töötab Otepää Gümnaasiumis koristajana, pereisa töötab autojuhina. Peres on lisaks Maribelile kaks täiskasvanud last – õde ja vend.

Autism on valdavalt kaasasündinud häire, mida lõplikult välja ravida pole võimalik, küll aga saab seda õige ja tasakaalustatud kasvatuse, erimetoodikate järgi õpetamise ning sotsiaalsete tingimuste loomise abil leevendada. Väga häid tulemusi on andnud delfiiniteraapia. Ravi seisneb selles, et delfiinid kiirgavad ultrahelisagedusel võnkeid, mis stimuleerivad aju tegevust, suurendavad aju aktiivsust ning vastuvõtlikkust uute oskuste omandamisel. Teraapia abil on võimalik aidata autistlikke lapsi, Downi sündroomi põdevaid ning lihasdüsdroofiahaigeid lapsi. Teraapia tagajärjel paraneb laste liikumis-, mõtlemis- ning kõnevõime ning tasakaalustub närvisüsteem. Vajalik on vähemalt kolm seanssi, üks seanss maksab 3000 eurot. Parimad ravivõimalused asuvad Odessas. Maret Jõe ütles, et ta on uurinud delfiiniteraapial käinud laste vanemate käest, kuidas teraapia on mõjunud. Tulemused on olnud positiivsed. „Minu salaunistuseks on koos Maribeliga käia Odessa delfiiniteraapias, loodan, et see aitab leevendada Maribeli seisundit,“ rääkis Maret Jõe.

Kui soovid toetada Maribeli delfiiniteraapiat, siis saad seda teha 20. detsembril toimuval heategevuskontserdil või kandes toetussumma pangakontole nr 10011660773222 (Maribel Jõe).

Kontserdi korraldab Otepää Gümnaasiumi õpilasesindus. Vaata ka korraldajate pöördumist Youtube’st!
Kontserdi korraldamist toetavad Merle Lillepood, Gertu Võsu, Elmo Saul, Merle Soonberg, Otepää Vallavalitsus ja Otepää Gümnaasium.

Head Uudised GoodNews