1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Päästeauto alustas teekonda Moldovasse
Päästeauto alustas teekonda Moldovasse

Päästeauto alustas teekonda Moldovasse

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAugustis toimunud rahvusvahelise kontaktseminari käigus kinkisid Jõgeva Maavalitsus ja Kaarina Linnavalitsus (Soome) Ungheni rajooni (Moldova) administratsiooni esindajatele humanitaarabi korras päästeauto. Järgnevate päevade jooksul toimetavad päästeauto kohale päästeametnikud Raino Poll ja Guido Vahtra Jõgeva päästekomandost ning Jõgevamaa päästepiirkonna juhataja Jüri Alandi.

Koostöö humanitaarvallas sai alguse 2013. aastal, kui Jõgevamaa sõpruspiirkonna Ungheni administratsiooni juht ja sealse tuletõrje ülem pöördusid Jõgeva maavanema poole palvega aidata hankida neile humanitaarabi korras päästeauto. Eestist sobivat sõidukit leida ei õnnestunud ja seega pöördus maavanem Viktor Svjatõšev abipalvega teiste sõpruspiirkondade esindajate poole ning Kaarina linnapea Harri Virta aitaski leida sobiva päästeauto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERARahvusvahelisel kontaktseminaril said alguse koostöösuhted ka Jõgeva maakonna ning Ungheni rajooni ettevõtjate vahel. Tänasest kuni 12. oktoobrini tutvuvad Jõgeva ja Põltsamaa piirkonna ettevõtjad Moldova Vabariigiga ning sealse ettevõtlusega. Maakonna delegatsiooni moodustavad 22 Põltsamaa piirkonna ning 10 Jõgeva piirkonna ettevõtjat.

Moldovasse sõidavad ka maavanema kohusetäitja Viktor Svjatõšev, Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots, Kaarina linnapea Harri Virta ja Keuruu linnavalitsuse nõunik Olli Haapanen. Päästeauto jõuab Moldova Vabariiki orienteeruvalt homseks.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews