1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Pardiralli tõi vähihaigete laste toetuseks seninägematult suure summa – 261 849 eurot!
Pardiralli tõi vähihaigete laste toetuseks seninägematult suure summa – 261 849 eurot!

Pardiralli tõi vähihaigete laste toetuseks seninägematult suure summa – 261 849 eurot!

8. juunil kulmineerunud Eesti suurim heategevuskampaania Pardiralli purustas tänavu mitu rekordit: Kadriorus lasti vette rekordarv vanniparte – 15 200 ning vähihaigete laste ja nende perede toetuseks kogunes lõpuks seninägematult suur summa – 261 849 eurot.

Kuuendat aastat toimunud Pardiralli korraldas Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit koostöös heategevusfondiga Minu Unistuste Päev ning Vähiravifondiga „Kingitud elu“.

Fotod: Carol Liis Metsla

Erineval moel panid rallile õla alla ligi 200 Eesti ettevõtet ja ligi 150 vabatahtlikku. Vähki haigestunud lapsi toetasid ja Pardiralli perepäeval osalesid tuhanded Eesti inimesed.

“Meil on väga suur rõõm, et Pardiralli toetajate arv järjest kasvab. Üha enam leidub inimesi, kelle südames on soov teha head ja toetada nõrgemaid. Pardirallion võimalus lahendada vähihaigete laste raskeid probleeme läbi meelelahutusliku positiivse emotsiooni, mida saab kogeda vaid korra aastas. Täname igat väiksemat ja suuremat toetajat,” ütles Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu juhatuse liige Kaili Lellep.

Rallipäevaks Kadriorgu lastele palju põnevat tegevust organiseerinud Minu Unistuste Päeva tegevjuht Kristiina Gabor-Mägi sõnas: “Oleme fondis siiralt tänulikud kõigile lahketele annetajatele, koostööpartneritele, vabatahtlikele ja meediakanalitele, kes aitasid kaasa läbi aegade edukaima Pardiralliõnnestumisele. Usume, et kolme heategevusorganisatsiooni sünergias on leitud tõeline unistuste meeskond, kellega oleks suur rõõm ja au ka tulevikus Pardirallit korraldada.”

“Üheskoos kindlustasime kõikidele pisikestele ja natuke suurematele vähipatsientidele eluliselt vajaliku ravi ning elementaarsed tugiteenused. Keegi ei pea jääma ravist ilma seetõttu, et haigekassa parasjagu seda ei kompenseeri. Rallitulude kasv viitab ka sellele, et Eesti ühiskond terveneb ja muutub sidusamaks: heategevus muutub siin järjest populaarsemaks,” ütles Vähiravifondi Kingitud Elu juhataja Toivo Tänavsuu.

Tänavusel rallil võistles ka Ott Tänaku part. Poodiumikohtadele ta ei konkureerinud, kuid müüdi oksjonil maha 500 euroga. Suurim Pardiralli annetus eraisikult oli 2500 eurot.

Ralli võitis poliitik Urmas Paeti part. Peaauhinnaks oli perereisi Rootsi Pipimaale, mille pani välja Laevapiletid.ee. Paet aga loobus võidust ja annetas reisi Minu Unistuste Päevale, kes saadab vahvale reisile mõne vähihaige lapse pere.

Kokku läks rallipartide omanike vahel jagamisele 100 sponsorite kingitust. Ühe kingituse pälvis näiteks kõige laisem part (ööbimine Tallink Riga Hoteli sviidis tervele perele). Külasta www.pardiralli.ee, et näha, kas sinu numbriga part pälvis mõne kingituse.

Tänavuse Pardiralli tuludest kaks kolmandikku laekub Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liitu, kes rahastab selle eest Tallinna Lastehaigla ja Tartu Ülikooli Kliinikumi juures asuva vähilaste ja nende perede tugikeskuse tööd ning vajadusel ka laste ravi. Ülejäänud üks kolmandik jaguneb võrdselt „Kingitud elu“ ja Minu Unistuste Päeva vahel – esimene rahastab vähiravi, mida haigekassa ei kompenseeri, teine viib ellu raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi, et jätkuks usku, lootust ja hingejõudu pikal haigusteekonnal vastu pidada.

Head Uudised GoodNews